Afbeelding
AmstelveenSport

Geen elfstedentocht maar wel een kruisje verdienen

12 januari 2022 om 11:20 Activiteiten

AMSTELVEEN Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de laatste elfstedentocht werd verreden. Momenteel is het niet mogelijk om op natuurijs de conditie bij te houden. Daarom is er nu de elfparkentocht. Wie deze winterwandeltocht volbrengt ontvangt het unieke elfparkentochtkruisje. 

De elfparkentocht staat deze winter in het teken van de elfstedentocht. De wandelaars maken elf keer een wandeling van ongeveer drie kwartier. Na afloop van de wandeling laten zij hun stempelkaart afstempelen bij één van de drie stempelposten in de Van der Hooplaan. Als de stempelkaart vol is, kan deze ingeleverd worden bij AmstelveenSport, Sportlaan 25 en ontvangt de wandelaar het unieke elfparkentochtkruisje.

De tocht kan gelopen worden door iedereen die het leuk vindt om te wandelen. Deelnemers lopen zelfstandig elf keer een tocht van ongeveer drie kwartier. Samen wandelen kan ook. Binnen de huidige coronaregels is het toegestaan met twee personen buiten te wandelen op 1,5 meter afstand. Wie een wandelmaatje zoekt kan kijken op de besloten facebookgroep:AmstelveenWandelt 

Wandelen is mogelijk vanaf maandag 17 januari tot en met donderdag 17 februari. De volle stempelkaart kan worden ingeleverd bij AmstelveenSport vanaf dinsdag 8 februari.

WAAR Start bij een van de elf startlocaties. Loop zelf een tocht van ongeveer drie kwartier vanaf de aangegeven plek. Het is echter niet zeker of de locaties ook open zijn.

Startlocaties zijn Westend, Westwijkplein 3; Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1; Openlucht theater, De Ruwiellaan 20; MOC, Lindelaan 75; Het Pluspunt, Smeenklaan 1; VOKA gebouw, Vierlingsbeeklaan 24; Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3; Oude dorp, Kastanjelaan 21; Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10; Gemeentehuis, Laan Nieuwer Amstel 1; De Bolder, Groenhof 140.

STEMPELKAART De stempelkaart kan worden gedownload via de website van AmstelveenSport. Voor wie de stempelkaart niet zelf kan printen, ligt er een klaar bij de stempelposten. Aan het eind van elke wandeling kan een stempel gehaald worden bij een van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan: Slager Fred van Ingen, Groenteman Bos en Bakker Renzema. De volle stempelkaart kan worden ingeleverd bij AmstelveenSport, Sportlaan 25 waarna het elfparkentochtkruisje wordt uitgereikt.

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Regelink via mail m.regelink@amstelveensport.nl of telefonisch 088 - 8585104.

Illustratie: AmstelveenSport

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie