Afbeelding
Pixabay

Maximale inzet veiligheidspartners tijdens jaarwisseling in Amstelveen

30 december 2021 om 13:15 Activiteiten

AMSTELVEEN De jaarwisseling staat voor de deur en ook dit jaar is er een lockdown en een landelijk verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk. De gemeente heeft er zich samen met de veiligheidspartners, politie en brandweer, en het jongerenwerk goed op voorbereid, aldus burgemeester Poppens. De inzet van politie, hulpdiensten en handhaving is maximaal gedurende de avond en nacht van 31 december op 1 januari.  

Deze week zijn de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden en hebben handhaving, politie en jongerenwerk regelmatig briefings om activiteiten op elkaar af stemmen zodat ze tijdig kunnen handelen bij signalen van bijvoorbeeld illegale feesten en vuurwerk. Het jongerenwerk is met de veiligheidspartners extra op straat om met jongeren in gesprek te gaan. Ook zijn de hotspots in kaart gebracht, waar tijdens de jaarwisseling gericht gecontroleerd kan worden. 

Net als andere jaren sluit de gemeente papiercontainers en afvalbakken voor de jaarwisseling af en ruimt losliggend materiaal in de openbare ruimte op. Aannemers zijn benaderd om bouwlocaties veilig achter te laten. 

‘Regionaal is er jaarlijks tijdens Oud en Nieuw een speciale crisisorganisatie om snel te kunnen handelen bij incidenten’, meldt de burgemeester. Jongerenwerk wordt tot 18.00 uur op 31december ingezet, maar gezien hun preventieve rol niet tijdens de jaarwisseling zelf. ‘Ondanks onze gedegen voorbereiding, de preventieve maatregelen, de intensieve samenwerking en maximale inzet kunnen we nooit uitsluiten dat er op bepaalde plekken op bepaalde momenten overlast ontstaat. Bij handhaving tijdens de jaarwisseling staat veiligheid van onze inwoners en medewerkers voorop’, aldus de burgemeester.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie