In de winter in de Ouderkerkerplas.
In de winter in de Ouderkerkerplas. Eigen foto

Elke dag een duik in het koude water

24 december 2021 om 12:00 Activiteiten

OUDERKERK Koude training is tegenwoordig een hele hype geworden. “Gelukkig maar”, vindt Sharief Niamut, die bijna dagelijks in de Ouderkerkerplas of de Amstel springt tijdens de winter. “Elke ochtend weer voel ik mij dankbaar en krachtig na een duik in het koude water.¨ 

Sharief traint al ruim 6 jaar met koud water en is in 2016 in Polen geweest met Wim Hof (’The Iceman’), voor een vijfdaagse training op het gebied van mindset, ademhaling en koude training. Sindsdien traint hij dagelijks met de kou en dat helpt hem om fit, vitaal en gezond te blijven.

WEERBAARDER Volgens hem de manier om ons weerbaarder te maken voor het leven, zeker nu in deze bizarre tijden. Sharief: “Veel mensen zullen denken: waarom zou je dit doen? Echter heeft koud douchen of een ijsbad nemen vele gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan: een betere bloedcirculatie, betere sportprestaties, verhoogde serotonine (gelukshormoon), aanmaken van witte bloedcellen, afvallen en meer focus.”

MANNENCIRKEL Sharief geeft trainingen en retreats in binnen- en buitenland en combineert verschillende technieken in meditatie, ademwerk, koude training en lichaamswerk voor een vitaler en bewuster leven. Hij lanceerde in 2018 de community demannencirkel.nl, waar mannen in een veilige omgeving hun echte verhaal kunnen delen. Het is zijn missie om mannen te helpen, beter innerlijk te verbinden met zichzelf voor meer groei als man op mentaal, emotioneel en fysiek niveau.

MEEDOEN De hele winter kunnen liefhebbers elke zondag om 10.00 uur kosteloos meedoen met een duik in de Ouderkerkerplas. De deelnemers verzamelen bij het strandpaviljoen Aan de Plas. “Uiteraard houden we 1,5 meter afstand en wordt je begeleid tijdens de duik. Iedereen is welkom!”,  aldus een enthousiaste Sharief.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie