De cheque werd afgelopen weekend overhandigd door Mette Reitsma (voorzitter HV Myra) aan Floris Jan Bovelander (Bovelander Foundation).
De cheque werd afgelopen weekend overhandigd door Mette Reitsma (voorzitter HV Myra) aan Floris Jan Bovelander (Bovelander Foundation). Michel Kriatkow

HV Myra haalt ruim 1.600 euro op voor hockeytraining kinderen in India

16 december 2021 om 13:18 Hockey

AMSTELVEEN Vijftien jeugdteams van hockey vereniging HV Myra hebben 1.618,24 euro opgehaald voor de Bovelander Foundation. Die organisatie zet zich om de kansen voor kinderen en jong-volwassenen in achtergestelde gebieden in India te vergroten. De stichting biedt hockeyprogramma’s aan die bijdragen aan de persoonlijke, sociale en sportieve ontwikkeling van deze kinderen. Met de opbrengst van de Myra-actie kan de organisatie één jaar lang een extra hockeycoach inzetten in India.

De Myra-teams brachten het geld bijeen door zich in het wedstrijd-weekend van 20 november per doelpunt te laten sponsoren. Zij scoorden daarmee niet alleen voor zichzelf en het winnen van de wedstrijd, maar zij scoorden ook voor het goede doel.

FLORIS JAN BOVELANDER De Bovelander Foundation is opgezet en wordt geleid door oud-international en Olympisch kampioen Floris Jan Bovelander. De actie van HV Myra richt zich speciaal op een project in de regio Khunti in de staat Jharkhand. Daar heeft de Bovelander Foundation met een lokale partner een programma opgezet waarbij ruim 3.500 kinderen onder leiding van 30 lokale trainers twee keer per week hockeyen. Er is een lokale competitie opgezet waar jongens en meisjes van de scholen en communities tegen elkaar spelen. Deze competitie eindigt met een mooi regionaal hockey festival.

Floris Jan Bovelander reageerde enthousiast op de opbrengst van de Myra-actie. “Wat een supermooi bedrag! Hiermee kunnen we één jaar lang een extra coach laten trainen in India. Concreet betekent het dat we zo’n 60 kinderen kunnen laten hockeyen.” 

TROTS Ook Mette Reitsma, voorzitter van HV Myra, is content met het resultaat: “Ik ben trots op de jeugdteams die dit gerealiseerd hebben! Zo tonen wij als club onze brede maatschappelijke betrokkenheid bij sport, en hockey in het bijzonder.”

De actie werd gefaciliteerd en mede mogelijk gemaakt door het nieuwe online-sponsoring platform goal41.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie