De Amstelscheg is een van de 32 landschappen in Noord-Holland die zijn aangemerkt als 'Bijzonder Provinciaal Landschap'.
De Amstelscheg is een van de 32 landschappen in Noord-Holland die zijn aangemerkt als 'Bijzonder Provinciaal Landschap'. Pixabay/MabelAmber

Stemmen op Noord-Hollands meest bijzondere landschap kan nog één week

8 december 2021 om 12:14 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De verkiezing voor Noord-Hollands meest bijzondere landschap gaat richting de finale. Op 16 december sluit de digitale stembus. Met nog een week te gaan is het spannend aan de top. Vijf landschappen staan dicht bij elkaar en maken kans op de titel. Een van de landschappen waarop gestemd kan worden is de Amstelscheg, de groene bufferzone ten zuiden van Amsterdam die onder meer op grondgebied van de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen ligt.

De afgelopen weken hebben al bijna 4000 mensen gestemd op 1 van de 32 bijzondere provinciale landschappen. In Noord-Holland zijn 32 landschappen aangemerkt als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’. De provincie is extra zuinig op deze landschappen vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarden voor mens en dier. Deelnemers aan de stemming die hun contactgegevens achterlaten maken kans op een overnachting in één van deze bijzondere landschappen.

De 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland waaroo gestemd kan worden zijn: Abbekerk en omgeving, Alkmaardermeer en omgeving, Amstelscheg, Assendelft en omgeving, Callantsoog, De Kampen, Eilandspolder, Haarlemmermeer-Noord, Het Gooi, Marken, Noord-Kennemerland, Oosterdijk, Oostzaner- en Ilperveld, Opmeer-Wognum, Oude Veer, Schagen, Schellinkhout en omgeving, Schermer, Spaarnwoude en omgeving, Texel, Tuinen van West, Vechtstreek-Noord, Vechtstreek-Zuid, Veenhuizen en Oterleek, Waterland, Westzaan en Omgeving, Wieringen, Wijde Wormer, Wormer- en Jisperveld, Zeevang, Zijpepolder Noord en Zuid en Zuid-Kennemerland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie