Woningisolatie.
Woningisolatie. Gemeente Amstelveen

Amstelveen breidt subsidie voor energiebesparing uit in 2022

6 december 2021 om 17:09 Wonen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen breidt de subsidiemogelijkheden voor energiebesparing uit vanaf 1 januari 2022.  De uitbreidingen zijn vorige week vastgesteld door het college. Dit jaar is er tot nu toe door meer dan 350 inwoners gebruikgemaakt van de regeling. Met de nieuwe aanpassing krijgen Amstelveners nu nog meer ondersteuning bij het verduurzamen van de woning. Er kan subsidie worden aangevraagd bij de uitvoer van verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

“Duurzaamheid is door de gestegen energieprijzen nog nooit zo actueel geweest,”stelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “We horen van steeds meer huiseigenaren en huurders dat ze energie willen besparen. Gemeente Amstelveen wil met de subsidie Energiebesparing inwoners ondersteunen. De vernieuwde regeling is komend jaar uitgebreid met onder andere dakisolatie. We hopen dat veel Amstelveners gebruiken gaan maken van de regeling. Zo worden de woningen in Amstelveen energiezuiniger en de maatregelen dragen bij aan meer wooncomfort.”

DIVERSE SUBSIDIES De subsidies zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Er zijn onder meer subsidies voor het isoleren van de woning met HR++, triple glas en vacuümglas; dakisolatie en isolatie door middel van een  voorzetwand en ventileren  van de woning met balansventilatie. Daarnaast zijn subsidiemogelijkheden voor opslag en gebruik van duurzame energie met een huisaccu voor (tijdelijke) opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

Ook wordt subsidie geboden voor duurzaam verwarmen en koelen met onder andere een warmtepompsysteem, een zonneboilersysteem. douchewarmte-terugwinning, lage temperatuurverwarming convectoren en overige maatregelen, zoals koken op inductie en PVT-zonnepanelen (voor stroom en warmte).

AANVULLEND Er is voor 2022 in totaal 220.000 euro beschikbaar gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Naast deze financiële ondersteuning worden er volgend jaar door de gemeente verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies. De lokale regeling is aanvullend op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen.

Eigenaren die in een monument wonen kunnen een aanvullende subsidie krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.

De complete regeling en voorwaarden zijn in januari te vinden op amstelveen.nl/subsidies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie