roos Gortzak (jurylid), Melchior Jaspers (jurylid), Guido van der Werve, Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen), Stefan van Raay (directeur Cobra Museum).
roos Gortzak (jurylid), Melchior Jaspers (jurylid), Guido van der Werve, Tjapko Poppens (burgemeester Amstelveen), Stefan van Raay (directeur Cobra Museum). Victor Wennekes

Burgemeester Poppens overhandigt Cobra Kunstprijs aan Guido van der Werve

6 december 2021 om 14:07 Kunst

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft vrijdag in het Cobra Museum de Cobra Kunstprijs Amstelveen 2021 overhandigd aan Guido van der Werve. Aansluitend vond de opening plaats van de presentatie die de beeldend kunstenaar ter ere van de prijs mocht inrichten. Deze presentatie is tot en met 6 maart 2022 te zien.

Guido van der Werve ontving de prijs vanwege zijn eigenzinnig ontwikkelde oeuvre. Burgemeester Poppens sprak zijn waardering uit voor het werk van de kunstenaar en vond het een eer dat hij de kunstprijs aan hem mocht overhandigen. Ook zei Poppens blij te zijn met het Cobra Museum. “Juist in deze tijd, waar corona ons leven op de rem zet, kan kunst onze horizon verruimen en ons inspireren.”

De Cobra Kunstprijs Amstelveen, die sinds 2005 bestaat, wordt periodiek uitgereikt aan een mid-career beeldend kunstenaar die werk maakt dat getuigt van engagement in de geest van de Cobra-beweging. Het gaat daarbij om experiment, interdisciplinariteit en radicaliteit die het hart van deze beweging vormen. De prijs bestaat uit een geldprijs van 15.000 euro en een tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Met de Cobra Kunstprijs Amstelveen creëert het Cobra Museum samen met de gemeente Amstelveen aandacht voor de waarden van de Cobra-beweging en haar rol in de hedendaagse kunst. De Cobra Kunstprijs Amstelveen wordt ruimhartig ondersteund door de gemeente Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie