Nederland Dans Theater 2 voert onder meer 'Folkå' van Marcos Morau uit.
Nederland Dans Theater 2 voert onder meer 'Folkå' van Marcos Morau uit. Rahi Rezvani

Operette, cabaret en dans in de middag in Schouwburg Amstelveen

5 december 2021 om 08:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Na de aankondiging van de avondlockdown is Schouwburg Amstelveen aan de slag gegaan met het verplaatsen van voorstellingen naar de middag. Gelukkig zijn er een flink aantal artiesten die ook graag op de middag komen spelen. Zoals cabaretier Javier Guzman, het Nederlands Dans Theater en de theatermakers Steef de Jong en Luis van Beek met hun bejubelde ‘Bloemenduel’.

‘Bloemenduel’ is een operette met vier hoofdrollen plus koor én orkest. Alles wordt echter uitgevoerd door maar twee personen. Louis van Beek en Steef de Jong nemen op alles zelf voor hun rekening. Ze omschrijven de voorstelling als een ‘all female cast operette voor twee heren’. Het verhaal gaat over twee adellijke Parijse dames die gevraagd zijn om bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De samenwerking loopt uit op onenigheid die uitmondt in een gedenkwaardig duel. ´Bloemenduel’ is op zaterdag 11 december om 14.30 uur te zien in Schouwburg Amstelveen.

Nederlands Dans Theater 2 brengt op vrijdag 10 december om 15.00 uur de voorstelling ‘The play between’. Daarin brengen twee eigenzinnige choreografen ieder een wereldpremière. De Spaanse Marcos Morau versmelt dans, mode, film en theater in zijn werk. Nadav Zelner uit Israël is een gedurfd en eigentijdse choreograaf die de hedendaagse danswereld verovert.


Javier Guzman neemt op zaterdagmiddag 18 december met veel humor het afgelopen jaar door in zijn voorstelling ‘Oudejaars’. Hij bijt zichzelf in deze udejaarscenference vast in het nieuws: actueel, scherp, belangrijk of onbelangrijk. Aanvang 15.00 uur.

Voor meer informatie en reserveren: schouwburgamstelveen.nl


Steef de Jong en Luis van Beek brengen hun bejubelde ‘Bloemenduel’ - Foto: Mette Stam


Javier Guzman. - Foto: Petrovsky&Ramone 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie