Het Keizer Karel College.
Het Keizer Karel College. Monique Sons /BDU

Raad Amstelveen enthousiast over KKC-sportzalen

3 december 2021 om 07:29 Onderwijs

AMSTELVEEN Raadsleden zijn enthousiast over de plannen voor nieuwe gym- annex sportzalen voor het Keizer Karel College. Deze dienen primair voor de gymnastieklessen van de school, maar er is ook volop ruimte voor sporten als zaalhockey, basketbal en badminton.

Het geheel krijgt vier ‘zaaldelen’: drie op de begane grond en één er bovenop. Er kunnen gelijktijdig wedstrijden zaalhockey en basketbal op eerste divisie niveau worden gespeeld. Er komen geen vaste tribunes, wel uitklapbare of verrijdbare met ruimte voor maximaal 150 bezoekers. Met de bouw is ruim 11 miljoen euro gemoeid. De raad besluit op 15 december over 7 ton voor voorbereiding van het project. 

ENTHOUSIAST Raadsleden toonden zich woensdag in een raadscommissie enthousiast. “Goed voor de leerlingen, voor sportverenigingen en voor bewegen in het algemeen,” aldus Victor Frequin (VVD). Marina Casadeï (SP) verbaasde zich er wel over dat de oude sportvoorziening van het KKC nog maar tien jaar oud is en wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Wethouder Frank Berkhout wees erop dat het KKC nu vier gymzalen heeft: “Daarvan dateert er één uit 2009, maar de andere drie zijn veel ouder.”

Ferry van Groeningen (BBA) vroeg zich af of het project niet te ambitieus is voor deze wat ‘moeizame plek’, vooral met het oog op de bereikbaarheid. Bussen stoppen er niet en vanaf het Keizer Karelplein is het zo’n acht minuten lopen. De parkeerruimte is bovendien beperkt. De bedoeling is dat er vanaf het Keizer Karelplein een pad voor voetgangers komt. Hoe en waar dat precies moet komen is volgens Berkhout onderwerp van nadere uitwerking. Hij wees er verder op dat het niet de bedoeling is dat er in de nieuwe zalen grote wedstrijden plaatsvinden en dat de ruimte voor publiek beperkt is. “Daarvoor zijn er in Amstelveen voldoende andere faciliteiten,” zei hij. “Sportclubs kunnen hier vooral trainen en ook voor jeugdwedstrijden zijn de zalen heel geschikt. Je kunt er gemakkelijk drie jeugdwedstrijden tegelijk houden. Ook de kantinefaciliteiten zijn beperkt, gericht op ouders die komen kijken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie