Jacqueline Höcker van Lijst Höcker.
Jacqueline Höcker van Lijst Höcker. AvA

Lijst Höcker: Oudere inwoners onbekend met diensten van de gemeente

1 december 2021 om 12:22 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Lijst Höcker (doorgaand voor de gemeenteraadsverkiezingen als Goed voor Amstelveen) zal in de commissie burgers en samenleving vragen stellen over de grote groep ouderen met een klein pensioen of alleen AOW die onbekend zijn met de diensten van de gemeente. Het gaat vooral over hulpmiddelen zoals rollators en armsteunen die men met toenemende ongemakken zelf koopt of geld leent.

Deze ouderen hebben vaak niet eerder met de gemeente gesproken omdat men óf niet bekend is met de diensten van de gemeente of het een heel gedoe vinden om het aan te vragen. De gemeente wil zelfredzaamheid stimuleren maar heel veel ouderen weten niet anders dan zelfredzaam te zijn en daardoor vraagt men niet de hulp die men nodig heeft, stelt Lijst Höcker. ‘Er leeft ook het beeld dat men er geen ‘recht’ op heeft. Bescheidenheid siert de mens is een uitdrukking maar deze bescheidenheid gaat ten koste van de mobiliteit van ouderen.’

Lijst Höcker vindt dat gekeken moet worden hoe deze ouderen nog beter bereikt kunnen worden en vraagt daarom of het de wethouder bekend is dat een bepaalde groep oudere mensen niet op de hoogte is van de WMO-diensten en de rol die de gemeente daarin kan hebben. Ook wordt gevraagd of de wethouder bereid is middels media en gemeentelijke informatie een manier te vinden om (onzichtbare) ouderen met een kleine beurs te bereiken en of de wethouder kan aangeven wat in het verleden ondernomen is om deze onzichtbare groep te bereiken. Lijst Höcker wil ook graag van de wethouder weten in welke mate huisartsen informatie geven over gemeentelijke diensten van de WMO.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie