De Poelster houdt in december schaatsclinics voor de jeugd op de Jaap Edenbaan.
De Poelster houdt in december schaatsclinics voor de jeugd op de Jaap Edenbaan. ASV De Poelster

De Poelster houdt na succes vorig jaar weer schaatsclinics voor de jeugd

27 november 2021 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN Na het grote succes van vorig jaar houdt de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster ook dit jaar weer schaatsclinics voor de jeugd tot en met twaalf jaar op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Naar keuze kan deelgenomen worden op de vrijdagen 3, 10 en 17 december van 16.55 tot 17.55 uur of op de zaterdagen 4, 11 en 18 december van 9.20 uur tot 10.20 uur.

Bij de clinics zijn zowel deelnemers welkom die nog een beetje onzeker zijn, als deelnemers die afgelopen winter al hebben geschaatst en net zo goed willen worden als Kjeld Nuis en Jutta Leerdam.  

Schaatsen is volgens De Poelster net als fietsen: als je het eenmaal geleerd hebt, dan verleer je het nooit meer. Als er dan net zoals afgelopen winter natuurijs ligt, kunnen de deelnemers aan de schaatsclinics direct hun schaatsen aandoen en genieten. En als er geen natuurijs is, kunnen ze  naar een kunstijsbaan, zoals de Jaap Edenbaan, waar de hele winterperiode geschaatst kan worden.

De Poelster is een hardrijdersvereniging en deelnemen aan de schaatsclinics kan alleen met noren of onderbindschaatsen. Daarbij zijn een helm en handschoenen/wanten voorgeschreven. Wie nog geen eigen schaatsen of helm heft kan die bij de Jaap Eden IJsbaan met korting huren. Voor meer informatie: poelster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie