In de winkel van mijnheer Ut komen bijzondere planten en dieren tot leven.
In de winkel van mijnheer Ut komen bijzondere planten en dieren tot leven. EDDY WENTING

‘Vergeten dieren en verloren zaken’ in Poppentheater Amstelveen

28 november 2021 om 08:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De nieuwe jeugdvoorstelling ‘Vergeten dieren en vergeten zaken’ voor kinderen vanaf 6 jaar is zondag 12 december te zien in het Amstelveens Poppentheater. Het Nederlands-Braziliaanse gezelschap Duda Paiva Company laat daarin op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Met uitgestorven diersoorten in de hoofdrol als grote schuimrubberen figuren is het een voorstelling die jong en oud tot de verbeelding spreekt. 

Het verhaal speelt zich af in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Het publiek maakt kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut heeft van álles in zijn winkel, maar verkoopt liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft? 

Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg. Omdat de winkel zelf vol kostbaarheden staat, besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dierenkomen in opstand en de plant bedenkt een list.

‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ is geschikt voor kinderen vanaf de vierde jeugdtheatervoorstelling van Duda Paiva Company naar een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Hij is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen. Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. 

Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en om te ontdekken hoe schuimrubber voelt

‘Vergeten dieren en vergeten zaken’ begint zondag 12 december om 14.30 uur. Het Amstelveens Poppentheater staat aan de Wolfert van Borsselenweg 85A. Toegangskaarten kosten 9 euro. Bij het afhalen van de kaartjes moet iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs en ID laten zien.


Meer informatie op dudapaiva.com of amstelveenspoppentheater.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie