Voor volwassenen zijn er diverse creatieve cursussen.
Voor volwassenen zijn er diverse creatieve cursussen. Alina Krasieva

Inschrijving geopend voor cursussen Platform C die in januari starten

25 november 2021 om 13:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Bij Platform C beginnen in januari diverse (korte) cursussen. Wie geïnteresseerd is in muziek of dans, een taal wil leren of zich creatief wil uitleven in tekenen, schilderen of beeldhouwen, kan nu z’n slag slaan. Inschrijving voor de cursussen in het nieuwe jaar is geopend en iedereen is welkom: van de allerkleinsten tot en met volwassenen.

MUZIEK EN DANS Voor deelnemers van letterlijk nul tot acht jaar biedt Muziek- en Dansschool Amstelveen een aantal cursussen waarin ongedwongen kan worden kennisgemaakt met muziek en dans. In de cursus ‘Muziek met baby’s en peuters’ genieten de allerjongsten (0 - 2,5 jaar) op schoot bij ouder of verzorger van muziek, ritme en beweging. In ‘Kleuterdans’ bewegen kleuters (4 - 5 jaar) op muziek, vrij en onbevangen. Tijdens de Kidsdance-lessen maken de kinderen kennis met allerlei verschillende dansstijlen. Zo wordt de basis gelegd voor veel muziek- en dansplezier in volgende jaren.

Muziek met baby’s en peuters (0 - 2,5 jaar) begint op 2 februari. Kleuterdans (4 - 5 jaar) en Kidsdance (6 - 8 jaar) beginnen beide op 12 januari. 

URBAN ARTS Naast de bestaande programma’s met instrumentale/vocale lessen en dans in verschillende genres, is er sinds kort de afdeling Urban Arts. Speciaal voor jongeren van 8 jaar en ouder met een goede portie energie en creativiteit zijn er de cursussen DJ-les, Rap & Beats en Graffiti.

De DJ-lessen op 2 niveaus (8 - 16 jaar) beginnen op 14 januari; Rap & Beats (vanaf 12 jaar) begint 12 januari en de Korte cursus graffiti (vanaf 12 jaar) begint op 13 januari.

VOLWASSENEN Volwassenen kunnen naar hartenlust musiceren, dansen, of hun kennis over muziek bijspijkeren. Iedereen, ongeacht spelniveau, is welkom om te musiceren in het Projectorkest. Om de basis te leggen voor klassiek ballet, dan wel je ballettechniek op te halen is er de cursus Klassiek ballet voor volwassenen op twee niveaus: beginners en gevorderden. 

In de Basiscursus muziek volwassenen wordt uitleg gegeven over maat, ritme, melodie en andere belangrijke ingrediënten van de muziek. Deze cursus start op 13 januari. Het Projectorkest volwassenen begint 12 januari en Klassiek ballet volwassenen op 2 niveaus start op 10 januari.

TALEN BIJ VOLKSUNIVERSITEIT AMSTELLAND Volksuniversiteit Amstelland staat bekend om zijn uitgebreide taalprogramma en hooggewaardeerde kwaliteit van de cursussen. Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor een aantal (korte) taalcursussen die in, of net na januari van start gaan. Voor de cursussen Nederlands en Engels zijn in januari extra dagen gereserveerd voor intakes (om het startniveau te bepalen); voor de verschillende cursussen Engels is het bovendien mogelijk in januari een gratis proefles bij te wonen. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Platform C| Volksuniversiteit Amstelland (https://www.platform-c.nu/volksuniversiteit/talen)

De cursus Nederlands gaat vanaf 17 januari van start. Engels begint 20 januari en Italiaans vanaf 3 februari. De cursus Spaans gaat vanaf 11 januari van start en de cursus Frans vanaf 18 januari. De lessen Duits beginnen vanaf 13 januari en de online cursus Koreaans start vanaf 16 februari.

CREATIEVE CURSUSSEN In januari gaan bij Volksuniversiteit Amstelland voor zowel beginners als gevorderden nieuwe korte cursussen van start op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Binnen tekenen en schilderen wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret & stilleven en botanisch tekenen. Aan keuze dus geen gebrek. Jeugdige kunstenaars van 6 - 12 jaar kunnen op verschillende dagen en tijdstippen aankloppen bij de Talentenklas van Annefie van Itterzon en Stephanie Rhode voor een inspirerende ontdekkingsreis.

De cursus Tekenen en schilderen start vanaf 17 januari; Beeldhouwen vanaf 19 januari en de Talentenklas (6 - 12 jaar) vanaf 17 januari.

Voor vragen en meer informatie kan worden gebeld met 020-6471457 of gemaild naar: info@platform-c.nu
Zie ook: https://www.platform-c.nu/content/nieuwe-start-het-nieuwe-jaar


Cursussen zijn er voor alle leeftijden. (Foto: Alina Krasieva)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie