Parkinson Boxing in Amstelveen

10 november 2021 om 18:27 Sport Deel je nieuws

Nu ook in Amstelveen: Parkinson Boxing! Boksen voor sporters met Parkinson heeft veel voordelen. Het is dan ook zeer populair aan het worden in Nederland. In Amerika doet men dit al sinds 2006 en de animo groeit nog altijd. Sinds kort mag Amstelveen zich aansluiten bij de Nederlandse steden die deze lessen faciliteren: Boksschool Barry Groenteman (Eleanor Rooseveltlaan 110-112) biedt sinds Oktober deze lessen aan, elke donderdag van 11.30-12.30 uur.

Wat is Parkinson Boxing? Parkinson Boxing is een non-contact vorm van boksen, de lessen bestaan uit een bokstechnisch gedeelte, coordinatie, kracht en balans. Er is aandacht voor fijne motoriek en er worden veel dubbeltaken uitgevoerd. Elke les is uitdagend en het is ook leuk en fijn om met andere Parkinson sporters je in het zweet te werken! De lessen worden gegeven door Marjolein Valentien, voormalig bokser en nog verbonden aan de sport als gelicentieerd bokstrainer en Parkinson boxing trainer.

Deelnemers van Parkinson Boxing zijn erg enthousiast over de lessen. Zij geven onder andere aan beter te slapen, langere werking van de medicatie te ondervinden, fitter te zijn, medicatie vaak kunnen minderen, met meer gemak dagelijkse activiteiten uit te voeren. 

Voor meer informatie over deze lessen of aanmelden kijk ook op www.smartfitboxing.nl. of neem contact op via 06-55773610

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie