Sinterklaas wordt elk jaar opgewacht door veel Amstelveense kinderen.
Sinterklaas wordt elk jaar opgewacht door veel Amstelveense kinderen. Naomi Heidinga

Intocht Sinterklaas gaat door maar is wel aangepast

10 november 2021 om 13:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Vanwege de coronamaatregelen is de intocht van Sinterklaas in Amstelveen iets aangepast. Zo kan de goedheiligman toch feestelijk en veilig in Amstelveen ontvangen worden.

De burgemeester en kinderburgemeester ontvangen Sinterklaas, de pieten en de pietenband om 11.30 uur op de Rembrandtweg ter hoogte van de rotonde met de Groen van Prinstererlaan. Rond 12.00 uur komt de optocht vanaf de Rembrandtweg op het Stadsplein aan. Sinterklaas, de burgemeester en de kinderburgemeester lopen langs de hekken op het plein, zodat alle kinderen goed naar Sint kunnen zwaaien. Sinterklaas geeft dit jaar geen handen en de Pieten delen strooigoed in zakjes uit. Rond 12.30 uur is het programma afgelopen.
Iedereen is welkom bij de aankomst van Sinterklaas in Amstelveen. Toeschouwers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.
De gemeente adviseert mensen dringend om thuis te blijven bij (milde) klachten en zich te laten testen. Ook wordt gevraagd elkaar de ruimte te geven, eventueel een mondkapje te dragen bij de intocht, niet te blijven hangen op het plein als het programma is afgelopen en bij thuiskomst de handen te wassen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het Sinterklaas Comité Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie