Afbeelding
Libris Venstra

Simone van der Vlugt en Machteld Siegmann bij Libris Venstra

4 november 2021 om 14:04 Activiteiten

AMSTELVEEN Simone van der Vlugt signeert zondag 7 november tussen 14.00 en 15.00 uur haar nieuwe boek De zonde waard bij Libris Venstra, Stadsplein 102a. Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in het totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld.


In De zonde waard vormt het terugvinden van de vermiste Demi Hulshof, vijf jaar oud, het startschot voor een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Relaties komen op scherp te staan, er wordt afgerekend met knellende banden en tot het laatst toe is onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Toegang vrij.

Woensdag 10 november van 19.30 tot 20.30 uur staat het boek De kaalvreter van de Amstelveense schrijfster Machteld Siegmann centraal tijdens een speciale leesclubavond. Machteld leidt haar boek in en zal het daarna aan de hand van vragen bespreken.

De kaalvreter is een mozaïekroman over een ogenschijnlijk afgesloten verleden en een verborgen identiteit. Het belangrijkste personage is Leie Blum, die in de Tweede Wereldoorlog als driejarige wordt ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is ze aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als kind was ondergedoken. Ze gaat naar de begrafenis, maar kan niet terugkeren naar het leven met haar man en zonen. Ze zwijgt en wacht.

Machteld Siegmann is neerlandica en werkte lange tijd als redacteur en tekstschrijver. Met haar debuutroman De kaalvreter won ze De Bronzen Uil en de CLO-Byblos-prijs. Voor Libris Venstra schreef zij het kerstverhaal Ollie en ik.

Toegang: 5 euro. Aanmelden via info@venstra.nl of 020-6419880.

Voor alle activiteiten geldt als locatie Libris Venstra, Stadsplein 102a, 1181ZM Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie