de wijn wordt ingeschonken
de wijn wordt ingeschonken R. Limper

Joods diner voor medewerkers OTT

31 oktober 2021 om 16:43 Lokaal Deel je nieuws

De familieraad van het woon- en dagcentrum Maccabiadelaan in Amstelveen van Ons Tweede Thuis heeft aan alle medewerkers een vijfgangendiner aangeboden als dank voor de buitengewone inspanning in coronatijd.
De instelling is een voortzetting van het oorspronkelijke Sinaïcentrum. Het wooncentrum heeft de Joodse identiteit. De cliënten zijn volwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

‘Wij vinden dat jullie gewelidg werk hebben verzet in die moeilijke corona-periode’, zegt familieraadvoorzitter Ruth Feigenbaum in haar openingswoord, ‘en zeker toen het zo warm was en jullie in die ‘maanpakken’ moesten werken. Ik heb veel familie van cliënten aan de telefoon gehad, die hun waardering voor jullie hebben uitgesproken. Dus ook namens hen heel erg bedankt!’

De familieraad - de vertegenwoordiger van familie van de  cliënten in de instelling - heeft verschillende ideeën laten passeren om de medewerkers in het zonnetje te zetten. Uiteindelijk is gekozen voor een bijzonder vijfgangendiner uit de Joodse keuken.

Feigenbaum: ‘In de joodse cultuur is eten erg belangrijk. Het biedt mensen rust en troost. In min jeugd zijn bij ons thuis ook de moeilijkere onderwerpen tijdens het eten besproken. Wij laten jullie vanavond kennis maken met een Joods diner. Michael Greven van Vos Catering, die het diner voor ons realiseert, zal bij iedere gang uitleg geven over wat op ons bord ligt.’ En dat heeft Greven vervolgens helder en met humor gedaan.

Vos Catering verzorgt dagelijks de maaltijden in het wooncentrum. Greven voelt zich daarbij zo betrokken, dat hij heeft aangeboden het diner voor een fors bedrag te sponsoren. Tof-bloemen heeft enige tientallen rozen geleverd. Zonder de extra bijdragen van de familie en deze sponsors kan de famiieraad een diner als dit ook niet aanbieden.

Aan het eind van het diner zegt een medewerker: ‘Toen ik de uitnodiging zag, dacht ik dat we gingen barbecuen, of zo. Ik had zo’n groots en lekker diner echt niet verwacht.’

feestelijk couvert
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie