Zo zal de Pathé bioscoop in het Stadshart er ongeveer uit gaan zien.
Zo zal de Pathé bioscoop in het Stadshart er ongeveer uit gaan zien. Pathé Nederland

Wethouder schrikt van bioscoop in Zuidas

28 oktober 2021 om 16:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Het was even schrikken voor wethouder Herbert Raat toen hij recent vernam dat er in de Zuidas begonnen is met de bouw van De Puls, een gebouw waarin onder meer een bioscoop komt met negen zalen. “Wordt dat een concurrent voor onze eigen bioscoop in het Stadshart?” vroeg hij zich woensdagavond hardop af in de raadscommissie Burgers en Samenleving. 

Hij zei dat het college inmiddels een uitgebreid gesprek heeft gehad met de directie van bioscoopexploitant Pathé, die de toekomstige bioscoop in het Stadshart moet gaan exploiteren. “Zij weten hoe de bioscoopmarkt in elkaar zit en zeggen dat de bioscoop in de Zuidas eigenlijk niks kan worden,” aldus Raat. Toch heeft hij binnenkort een gesprek met de directeur van de Zuidas om te bekijken hoe zaken op elkaar kunnen worden afgestemd.

Het duurt overigens nog wel even tot Amstelveen zijn bioscoop heeft. “Mensen denken misschien dat de bioscoop in een jaar of zo geregeld is, maar de bouw begint niet eerder dan in 2025,” zei Raat. “We zijn inmiddels best wel ver met Pathé. “Maar er komt eerst nog een bestemmingsplanprocedure en daarna moeten er veel kabels en leidingen worden verlegd. Dat duurt zo’n anderhalf jaar. Maar dit biedt ook kansen. Het grote probleem van de cultuurstrip is dat deze heel slecht verhuurbaar is. Als je de schouwburg wil verhuren, dan moet de hele tent open. Je kunt niet een deel ervan verhuren. Dat geldt ook voor P60. Wat mij betreft nemen we samen met de bouw van de bioscoop de hele cultuurstrip mee om dat in één keer voor eens en altijd op te lossen. Dat kost wel veel geld, maar het is ook een kwestie van nu of nooit.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie