Heleen Klinkert Vadalkar.
Heleen Klinkert Vadalkar. Eigen foto

Heleen Klinkert Vadalkar en Jacqueline Quarles van Ufford zijn Klimaatburgemeesters van Amstelveen

28 oktober 2021 om 15:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Heleen Klinkert Vadalkar (40) en Jacqueline Quarles van Ufford (56) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Amstelveen noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Heleen Klinkert Vadalkar en Jacqueline Quarles van Ufford de inwoners van Amstelveen inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Heleen en Jacqueline een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Amstelveen.

KLIMAATBURGEMEESTERS NEDERLAND In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw, onder wie Heleen en Jacqueline uit gemeente Amstelveen. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Heleen en Jacqueline zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.
Heleen Klinkert Vadalkar, Nieuw Groen: “Nieuw Groen verbindt stad met land, boer met burger, voedselbosbouwer met ondernemer en intentie met actie. Samen realiseren we groene projecten dichtbij huis die bijdragen aan een gezonder klimaat en duurzame voedselproductie.”
Jacqueline Quarles van Ufford, Duurzaam Amstelveen: “Op het platform Duurzaam Amstelveen delen bewoners en ondernemers duurzame initiatieven in en om Amstelveen. Zo kunnen zij vergroenen, opschonen, energie opwekken en bewaren of ontspullen. Iedereen is welkom om ideeën te delen of redacteur te worden, zowel tijdens als na de Nationale Klimaatweek!”


 Jacqueline Quarles van Ufford, Duurzaam Amstelveen (Eigen foto)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie