Afbeelding
pixabay/webandi

Geen Afghaanse asielzoekers in Amstelveense hotels

27 oktober 2021 om 13:41 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente heeft geïnventariseerd of er leegstaande hotelkamers in Amstelveen ingezet kunnen worden voor de opvang van evacués uit Afghanistan. Resultaat van het onderzoek is dat er in Amstelveen vooralsnog geen opvang komt. 

Aanleiding voor het onderzoek was een oproep van het kabinet aan gemeenten om te onderzoeken of er binnen hun grenzen hotelruimte te vinden is voor de Afghanen. De raadsleden Harmen van der Steenhoven (D66) en Esther Veenboer (PvdA) stelden in een raadscommissie dinsdagavond vragen over inspanningen van Amstelveen op dit gebied. 

“Een aantal gemeenten verkent deze optie omdat veel hotels door de nasleep van corona met lege kamers zitten,” zei Van der Steenhoven. “Amersfoort, Utrecht en Emmen besloten afgelopen weekend te zorgen voor tijdelijke noodopvang in hotelkamers. Welke acties onderneemt het college in Amstelveen?” 

Burgemeester Tjapko Poppens antwoordde dat Amstelveen een inventarisatie gemaakt heeft van beschikbare hotelkamers. “Een aantal hotels is bereid gebleken kamers beschikbaar te stellen,” zei hij. “Daarbij ging het om twee, of vijf tot tien kamers per hotel. Sommige hotels wilden niet meedoen. Dinsdagochtend heeft overleg plaatsgevonden tussen de twaalf provincies. In Noord-Holland zijn de gevraagde honderd plaatsen inmiddels geleverd. Heel kleinschalige opvang met slechts enkele kamers per locatie is op dit moment niet aan de orde, omdat het COA daar niet zoveel mee kan vanwege personele problemen. Voor de huisvesting op de middellange termijn blijft Amstelveen gewoon met Amsterdam meedoen in de provinciale regie hierover.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie