Afbeelding
Pixabay

Amstelveen loopt risico op drinkwatertekort binnen 5 tot 10 jaar

22 oktober 2021 om 14:24 Overig

AMSTELVEEN Waternet, dat onder meer drinkwater in Amstelveen levert, vreest dat er in deze regio binnen vijf tot tien jaar een risico op een tekort aan drinkwater ontstaat. Dat komt door de snelle groei van Amsterdam. Een woordvoerder van waterbedrijf Waternet bevestigt dit na berichtgeving in Het Parool. Om voor extra drinkwater te kunnen zorgen zijn extra investeringen nodig, maar daardoor wordt het drinkwater mogelijk duurder.

Om een tekort aan drinkwater te voorkomen, moet de win- en productiecapaciteit fors worden uitgebreid, aldus Waternet. Hetzelfde geldt voor de capaciteit van het leidingnet. Dat is nodig om het extra geproduceerde drinkwater met genoeg druk te kunnen blijven leveren. Hoeveel dit precies gaat kosten, is nog niet zeker. Wel kunnen de kosten “een opdrijvend effect hebben op het drinkwatertarief”, valt te lezen in een toekomstvisie voor de periode tot 2050. 

De vraag is echter in hoeverre de prijs daadwerkelijk omhoog zal gaan. ‘Als de stad groeit, komen er ook meer klanten bij. Dat betekent weer meer inkomsten voor Waternet,’ aldus de zegsman. (ANP) 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie