Wethouder Marijn van Ballegooijen wordt op het Werkplein geïnterviewd door Matthijs den Hollander.
Wethouder Marijn van Ballegooijen wordt op het Werkplein geïnterviewd door Matthijs den Hollander. Gemeente Amstelveen

Campagne brengt steun die Werkplein kan bieden bij vinden werk onder aandacht

22 oktober 2021 om 11:25 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De gemeente start vanaf volgende week een campagne over het Werkplein AA (Amstelveen Aalsmeer).  In de campagne zijn inwoners te zien die werk hebben gevonden of een scholing volgen. “Het is belangrijk dat inwoners het werkplein weten te vinden. Het Werkplein AA kan inwoners ondersteunen bij het zoeken naar werk of de juiste training of opleiding,” licht wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) toe.

Het is volgens hem belangrijk om de campagne nu te lanceren. “Een deel van inwoners is door de coronacrisis hun baan kwijtgeraakt, heeft geen aansluiting bij de arbeidsmarkt van nu of heeft als ZZP’er niet voldoende opdrachten,” geeft hij aan. In de campagne wordt getoond hoe veerkrachtig en enthousiast mensen zijn. De campagne opent daarom met een serie portretten van mensen die dit laten zien.

De coronacrisis heeft de verschillen en bestaande problemen op de arbeidsmarkt vergroot. Werkplein AA is volgens de gemeente toegerust om mee te bewegen met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het Werkplein AA geeft ondersteuning op het gebied van werk en scholing aan alle inwoners van Amstelveen. Meer informatie is te vinden op werkpleinaa.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie