Aafke Romeijn.
Aafke Romeijn. (Foto: Bibian Bingen)

Aafke Romeijn sluit clubtour af in P60

21 oktober 2021 om 11:55 Muziek

AMSTELVEEN Aafke Romeijn staat donderdag 11 november om 20.30 uur samen met haar band in Poppodium P60 aan het Stadsplein. Aafke Romeijn (1986) is schrijver en muzikant, ze maakte vijf albums met Nederlandstalige artpop, schreef twee sciencefictionromans en een dichtbundel. Tijdens haar show in P60 speelt ze nummers van haar nieuwe album. Denk aan Spinvis en de beats van Daft Punk, en je komt een heel eind in de richting van hoe Aafke klinkt.

GODZILLA Haar nieuwe album, Godzilla (2021), is haar meest persoonlijke album ooit. Het gaat over depressie. De donkere dagen waarop je je bed niet uit kunt komen, de schuldgevoelens die daarbij komen kijken, maar ook het fijne effect dat medicatie kan hebben. Live vertaalt zich dat in dansbare, luchtige songs met een donker randje.
“Mijn hoofd is soms een stad met benauwende steegjes, doodlopende straten en bodemloze bouwputten”, zegt Aafke. Het album werd goed ontvangen in Nederland en België. Zo behaalden meerdere nummers van Godzilla direct A-rotatie bij Radio 1 in België en plaatste Spotify Nederland het album op hun billboards.
Aangezien haar album midden in de coronacrisis werd uitgebracht heeft de clubtour een tijd op zich laten wachten. Daarom kijkt Aafke nu meer dan ooit uit naar haar tour.

FEESTJE “Er is niets fijner dan een feestje bouwen met mensen in het publiek die mogen staan, dansen en meezingen. Het afgelopen jaar was een gekke rollercoaster, en de zitconcerten waren een fijne tijdelijke oplossing, maar er gaat niks boven bewegend publiek met de armen in de lucht. Daarom kijk ik ontzettend uit naar mijn clubtour, en P60 wordt extra speciaal omdat het de laatste show van dit jaar is. Kom vieren dat we weer mogen dansen en zingen!”

KAARTEN De zaal gaat in P60 gaat 11 november om 20.00 uur open. Kaarten zijn nu te koop via www.aafkeromeijn.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie