Amity is gevestigd in het voormalige Van Leer gebouw aan de Amsterdamseweg.
Amity is gevestigd in het voormalige Van Leer gebouw aan de Amsterdamseweg. René de Leeuw

Amity International School Amsterdam vraagt tijd om door te groeien

20 oktober 2021 om 07:30 Onderwijs

AMSTELVEEN De aan de Amsterdamseweg gevestigde Amity International School Amsterdam wil extra tijd om te groeien tot 400 leerlingen. Bij dit aantal ontvangt de internationale school namelijk het laatste miljoen subsidie van de in totaal 5 miljoen euro. Door de coronacrisis heeft Amity dit afgesproken aantal leerlingen niet binnen de afgesproken tijd kunnen halen. De teller staat nu op ruim 300 leerlingen.

Een goed internationaal onderwijsaanbod is volgens de gemeente belangrijk om Nederland aantrekkelijk te houden voor internationale bedrijven. Veel internationals met kinderen wonen in de gemeenten Amstelveen en Amsterdam. Samen met het Rijk investeren deze gemeenten daarom in Amity.

SUBSIDIE De internationale school ontvangt in totaal een subsidie van 5 miljoen euro. Iedere keer als de school een afgesproken aantal leerlingen binnen afgesproken tijd behaalt, krijgt de school een deel van deze subsidie. De helft, 2,5 miljoen euro, betaalt het Rijk. De andere helft nemen de gemeenten Amstelveen en Amsterdam voor hun rekening. Tot nu toe heeft Amity 4 miljoen euro subsidie gekregen.

EXTRA TIJD Amity heeft nu ruim 300 leerlingen. De school heeft tot dit schooljaar tijd om te groeien naar 400 leerlingen en zo het laatste miljoen van de subsidie te ontvangen. Door de coronacrisis is deze benodigde groei niet reëel. De gemeenteraad van Amstelveen wordt nu gevraagd om Amity hiervoor tot het schooljaar 2023 - 2024 de tijd te geven. Het Rijk en de gemeente Amsterdam zijn al akkoord. De raad van Amstelveen beslist in november.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie