Het wegdek verkeert in slechte staat.
Het wegdek verkeert in slechte staat. Eddie de Blieck

Maximumsnelheid op provinciaal deel Bovenkerkerweg verlaagd naar 50 km/uur

18 oktober 2021 om 13:18 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De maximumsnelheid op het provinciaal deel van van de Bovenkerkerweg (N521) wordt met ingang van deze week verlaagd van 80 naar 50 km/uur. De provincie heeft de snelheidsbeperking ingevoerd met het oog op de verkeersveiligheid op het wegvak tussen de Zijdelweg en Westwijk. De weg is hier op meerdere plekken verzakt.  

De provincie heeft ook besloten om het aanvankelijk voor 2029 geplande grote onderhoud te vervoegen naar 2026. Het wegdek wordt dan volledig vernieuwd. Naar alle waarschijnlijkheid zal er voor die tijd nog wel zogenaamd klein onderhoud plaatsvinden, zo meldt communicatieadviseur Selina Douma van de provincie.

Het Amstelveens Nieuwsblad berichtte eind september over de slechte staat van het wegdek tussen de Burgemeester Wiegelweg en de Zijdelweg. Her en der bevinden zich verzakkingen in de weg. Met name in de richting van Uithoorn naar Amstelveen bevindt zich kort na de bocht bij de overgang van de Zijdelweg naar de Bovenkerkerweg een flinke kuil aan de kant van de berm. Volgens Douma worden de verzakkingen vooral veroorzaakt door de wortels van de bomen die langs de weg staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie