Wethouder Floor Gordon samen met de horecaondernemers van de Amstelzijde.
Wethouder Floor Gordon samen met de horecaondernemers van de Amstelzijde. Gemeente Amstelveen

Ondernemers stemmen in 5 gebieden over samenwerking in Bedrijveninvesteringszones

16 oktober 2021 om 11:30 Economie

AMSTELVEEN Ondernemers in het Oude Dorp, aan Van de Hooplaan en de ondernemers én eigenaren van winkelcentrum Kostverlorenhof willen na 5 jaar samenwerken in een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor een nieuwe ronde van 5 jaar gaan. In een BIZ werken ondernemers samen aan verbetering van hun omgeving. Naast de bestaande ‘BIZzen’ hebben zes horecabedrijven van de Amstelzijde besloten om een horeca-BIZ te starten en willen ook ondernemers aan de Amsterdamseweg-zuid een BIZ beginnen. In de vijf gebieden zijn aan de daar gevestigde ondernemers stembiljetten uitgereikt of verzonden per post verzonden. Ze kunnen daarmee aangeven of ze de samenwerking in de nieuwe periode willen aangaan. 

De gemeente moedigt de onderlinge samenwerking tussen ondernemers aan. Een Bedrijveninvesteringszone versterkt het ondernemersklimaat en helpt ondernemers om gezamenlijk in de openbare ruimte van het gebied te investeren. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting, bloemen en planten, evenementen en promotie van het (winkel)gebied.

TEGEMOETKOMING Ondernemers in een BIZ betalen jaarlijks een bedrag dat wordt geïnd door de gemeentelijke belastingdienst en als subsidie wordt uitgekeerd aan de vereniging of stichting. Om de BIZ-ondernemers in het eerste jaar tegemoet te komen, na tijden van coronacrisis, heeft het college van B en W onlangs besloten om in het eerste jaar (2022) bij de ondernemers in de BIZzen geen BIZ-belasting te heffen maar de betreffende ondernemersvereniging wel de subsidie uit te keren. Zo kunnen deze ondernemersverenigingen toch hun plannen waarmaken terwijl de ondernemers in de BIZ-gebieden er niet voor worden aangeslagen.

VEERKRACHT Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) is blij dat ondernemers elkaar weten te vinden.  ”Na anderhalf jaar coronacrisis hebben we de veerkracht van de Amstelveense ondernemers gezien en zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan. De wens van een grote groep ondernemers is om deze samenwerking vorm te gegeven in een BIZ.” Als de BIZzen worden gerealiseerd gaan meer dan 200 ondernemers en ruim 50 pandeigenaren (Kostverlorenhof) samenwerken én ruim 120.000 euro investeren in de BIZ-gebieden.

OPROEP Wethouder Floor Gordon roept de betreffende ondernemers in de BIZ-gebieden op om hun stem te gebruiken. “Het is aan de ondernemers en eigenaren in deze gebieden hoe zij stemmen maar een stem voor de BIZ is een stem voor samenwerking, investering en versterking van het (winkel)gebied. Maak gebruik uw stem,” aldus de wethouder Gordon.

Wie vragen heeft over de regeling voor de Bedrijveninvesteringszone kan een e-mail sturen naar ondernemersloket@amstelveen.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie