Afbeelding
Pixabay

Uriël Ensemble wijdt openingsconcert kamermuziekseizoen aan Brahms

16 oktober 2021 om 14:20 Muziek

OUDERKERK Met een concert geheel gewijd aan Johannes Brahms, opent het Uriël Ensemble zondag 24 oktober om 15.00 uur  het nieuwe kamermuziekseizoen in de Amstelkerk, Kerkstraat 11 in Ouderkerk aan de Amstel. 

Uitgevoerd worden Strijkkwartet in c klein opus 51 Nr.1 en het onvolprezen Klarinetkwintet in b klein opus 115. Brahms (1833-1897) publiceerde pas in 1873 zijn eerste twee kwartetten opus 51. Naar zijn zeggen vond hij de materie dermate moeilijk om te componeren dat hij met zijn kwartetten niet eerder in de openbaarheid wilde treden en zelfs eerder geschreven kwartetten had vernietigd. Na zijn tweede strijkkwintet opus 111 besloot hij om met componeren te stoppen. Het was de klarinettist Richard Mühlfeld die hem bewoog op zijn beslissing terug te komen. Dankzij deze ontmoeting en onder de indruk van de zeer virtuoze klarinettist componeerde Brahms in korte tijd nog een aantal schitterende werken voor hem. Uriël musici zijn Marijn Mijnders, viool, Tomoko Kurita, viool, Roland Krämer, altviool, Yke Viersen, cello, en RickHuls, klarinet.

Reserveren en informatie: www.kamermuziekdeamstel.nl/reserveren/

Gezien de nieuwe corona-regels wordt iedere bezoeker gevraagd om een coronapas te laten zien, dat wil zeggen een geldige QR-code of een officieel papieren bewijs, en een legitimatiebewijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie