Afbeelding
Google

Dorien van Linge presenteert haar boek in het Amstelveen DiversiteitCafé

12 oktober 2021 om 07:30 Activiteiten

AMSTELVEEN In Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, waar elke maand de ontmoetingsavond plaatsvindt voor de LHBTI+ gemeenschap, is op donderdag 28 oktober Dorien van Linge aanwezig om haar boek te presenteren met de titel ‘Feminist fataal’. Vanaf 19.45 uur zijn belangstellenden welkom. De presentatie begint om 20.15 uur.

Op school hoorde schrijver Dorien van Linge (27) niets over feminisme. Nu is het haar drijvende kracht. In haar in 2019 uitgebrachte handboek ‘Feminist fataal’ staat precies wat ze als puber had willen weten. Het gaat over kernzaken als gender, seksualiteit en het lichaam en wat het betekent om feminist te zijn. Maar ook concrete vragen komen aan bod, zoals ‘ben je een slechte feminist als je je benen scheert? Moet je altijd maar uit de kast komen als je niet hetero bent? Waarom is het een luxe om niet te hoeven nadenken over je huidskleur? 

Ze schrijft ook voor de Volkskrant, onder meer voor de rubriek ‘mee uit’, waarin ze elke maand met een andere vriendengroep gaat stappen. In het weekend draait ze onder de naam DJ Dorien. Mail voor informatie naar welkom@villarandwijck.nl of bel 06-20420989.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie