Wethouder Rob Ellermeijer hijst de Progress Pride-vlag bij RODA '23.
Wethouder Rob Ellermeijer hijst de Progress Pride-vlag bij RODA '23. RODA '23

RODA ‘23 hijst Progress Pride-vlag als teken dat iedereen welkom is

8 oktober 2021 om 13:48 Voetbal

AMSTELVEEN Voetbalvereniging RODA´23 heeft vanmorgen de Progress Pride-vlag gehesen. Dat gebeurde ter gelegenheid van de Week van de Diversiteit. ‘We willen daarmee het teken geven dat iedereen welkom is, ongeacht waar je vandaan komt, waar je in gelooft of van wie je houdt,’ aldus de vereniging. De vlag zal vanaf vandaag permanent in de mast hangen bij de club. Om dit initiatief te ondersteunen, werd de vlag vandaag gehesen door Wethouder Rob Ellermeijer (Sport). 

De Progress Pride-vlag is een uitbreiding van de bekende regenboogvlag. Naast de bekende regenboogkleuren zijn zwart, bruin, lichtblauw, lichtroze en wit toegevoegd. Die laatste drie kleuren komen van de transgendervlag, zwart en bruin staan voor zwarte mensen en andere personen van kleur. “De gemeente is trots op dit initiatief van RODA ‘23,” zegt wethouder Rob Ellermeijer. “In Amstelveen moet iedereen veilig kunnen sporten ongeacht wie je bent. Ik roep andere verenigingen op dit voorbeeld van RODA ‘23 te volgen.”

MEER DAN 25 NATIONALITEITEN RODA ’23 stelt dat de club eigenlijk al jaren een podium is van diversiteit en inclusiviteit. “Niet alleen voetballen hier meer dan 25 nationaliteiten naast en met elkaar, maar ook ons G-team (voor spelers met een beperking) neemt bij ons een prominente plek in op de club. Deze week is het de week van de diversiteit en wij gaan als club in dit kader een aantal activiteiten organiseren, waarvan het hijsen van de Progress-vlag vandaag de eerste stap is. De KNVB en de gemeente Amstelveen ondersteunen onze acties van harte en hun vlaggen wapperen trots naast die van ons in dit rijtje,’ aldus de vereniging.

KERNWAARDEN Omdat respect op en naast het voetbalveld een belangrijke waarde is, gaat RODA ’23 aan de slag met de kernwaarden van de club. ‘Deze dienen niet vanuit het bestuur maar vanuit de leden te worden vastgesteld om samen de koers van de vereniging te bepalen. Door een enquête te versturen aan alle leden gaan we hier invulling aan geven. We hopen natuurlijk dat deze massaal ingevuld wordt, en de leden gehoor geven aan de kans mee te beslissen over de kernwaarden. Nadat deze bepaald zijn, zullen er workshops georganiseerd worden voor alle trainers, over het toepassen en uitdragen van deze kernwaarden. Ook zullen deze duidelijk zichtbaar getoond worden op de club,’ zo kondigt de vereniging aan.

RODA ´23 wil ook op maatschappelijk gebied van toegevoegde waarde zijn voor de regio. ‘In dit kader willen wij ruimte gaan scheppen voor een groepje mensen met een beperking, die bij onze vereniging arbeidsmatige dagbesteding kunnen gaan doen en daarnaast sport bij ons kunnen beoefenen en creatief bezig zijn. Hiertoe zullen we de komende maanden met vele partijen de samenwerking gaan opzoeken, zoals Ons Tweede Thuis, het Noorddamcentrum, de gemeente Amstelveen en AmstelveenSport.’


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie