Afbeelding
KWF Amstelveen

In Amstelveen 41.382 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding

7 oktober 2021 om 07:23 Zorg

AMSTELVEEN Tijdens de KWF-collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers maar liefst 41.382 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. 

Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: ruim 40 procent van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

VRIJWILLIGERS Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Amstelveen heel erg dankbaar voor hun gift”, zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.”

PERSOONLIJKE QR Nieuw dit jaar was dat collectanten op de collectebus een persoonlijke QR-code sticker konden plakken waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.”
Wie volgend jaar ook wil collecteren voor KWF kan zich aanmelden via collecte@kwf-amstelveen.nl Wie de collectant gemist heeft en alsnog een bijdrage wil leveren kan doneren via kwf.nl/collecte

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie