Pianist Seán Morgan Rooney.
Pianist Seán Morgan Rooney. Eigen foto

Pianorecital in Kruiskerk Amstelveen

6 oktober 2021 om 14:28 Muziek

AMSTELVEEN In de Kruiskerk zal zondag 17 oktober om 12.00 uur een pianorecital beginnen. De buitengewoon getalenteerde Ierse pianist Seán Morgan Rooney verzorgt een concert dat een uur zal duren. 

Van overheidswege moet bij concerten aan iedere bezoeker gevraagd worden een coronatoegangsbewijs, geprint of digitaal, en ID te laten zien. Mensen die dit niet willen of kunnen tonen, kunnen thuis het concert meemaken via een livestream via kerkdienstgemist.nl. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Seán Morgan Rooney deed zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuijken. Dit jaar was hij finalist voor de Dutch Classical Award. Behalve technisch hoogstaand spel wordt van de finalisten verwacht dat zij een vernieuwend en aansprekend concertformat op het terrein van klassieke muziek brengen. Uit Seáns optreden in de Kruiskerk zal blijken, dat hij dit heel goed kan. Hij speelt een programma met werken uit de twintigste eeuw die virtuositeit, introspectie en originaliteit op een verrassende manier combineren. Stravinsky’s Vuurvogel, Ravels Miroirs en enkele kleinoden van Ligeti zijn een greep uit zijn programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie