'Een vrouw blijft thuis'.
'Een vrouw blijft thuis'. Bart Grietens

Twee avonden gevuld met toneel in Schouwburg Amstelveen

5 oktober 2021 om 07:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Op het programma van Schouwburg Amstelveen staan twee mooie toneelavonden: ‘Een vrouw blijft thuis’ met Ariane Schluter op zaterdag 9 oktober en ‘Lichter dan ik’ met onder andere Kees Hulst op zondag 17 oktober. 

Speciaal voor Ariane Schluter en Sophie van Winden schreef Nina Polak ‘Een vrouw blijft thuis’. In het stuk spelen zij een weduwe en haar stiefdochter, een familieband die tot op heden maar weinig is belicht. Daantje, een kunstenares met een ziekelijke angst voor middelmatigheid, doet een beroep op haar stiefmoeder Stien, een bekend psychotherapeut. De man van hun leven (vader en echtgenoot) is dood en zijn geliefde oude Volvo is de aanleiding voor hun ontmoeting. Op zaterdag 9 oktober om 20.30 uur nemen ze in Schouwburg Amstelveen elkaar de maat over liefde, seks, ambitie én de man van wie ze afscheid hebben genomen.

‘Lichter dan ik’ met onder andere Kees Hulst en Esther Scheldwacht is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Wanneer zij als huishoudster en minnares van een Hollander een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen. Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen. Op zondag 17 oktober om 15.00 uur in Schouwburg Amstelveen.

Meer informatie en reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl.


‘Lichter dan ik’. (Foto: Piek www.piek.cc)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie