Afbeelding
Pixabay/ RitaE

Dierendagwandeling voor 55-plussers die hun hond missen

30 september 2021 om 11:00 Dieren

AMSTELVEEN In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting OOPOEH op maandag 4 oktober een dierendagwandeling met koffie voor 55-plussers die hun hondje missen.

 Veel mensen die jarenlang een hond hebben gehad, willen of kunnen daar op een bepaald moment niet meer aan beginnen. Maar het gemis is groot, want ze blijven een ‘hondenmens’. Niet alleen de gezelligheid in huis, het zorgen voor een dier maar ook de wandelingen en de contacten in de buurt zijn voor veel mensen een groot gemis.

OPPASHOND Stichting OOPOEH wil eenzaamheid onder 55-plussers voorkomen en bestrijden door hen te koppelen aan een oppashond in de buurt. De stichting bestaat al bijna 10 jaar en heeft al veel senioren kunnen matchen aan een lieve oppashond in de buurt. Met een oppashond heb je namelijk wel de lusten van een hond maar niet de lasten. Dé uitkomst voor senioren die een hondje in hun leven missen. Een van de Amstelveense OOPOEH’s is OOPOEH Hansje (85 jaar) die elke week geniet van de gezelligheid van hondje Rakker.

Om meer senioren laagdrempelig kennis te laten maken met Stichting OOPOEH en belangstellenden kennis te laten maken met andere senioren organiseert de stichting een gezellige (gratis) wandeling met aansluitend koffie en een dierendag-tompoesje op maandag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in het Amsterdamse Bos (Kanoverhuur). 

Kijk voor meer info en aanmelden op: https://bit.ly/39KwDvW
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Brecht van der Meulen via mail: brecht@oopoeh.nl of bel 06-43794135.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie