Afbeelding
Arjen Vos

Dubbel feest voor Stichting vrienden van het Pontje

30 september 2021 om 07:16 Activiteiten

AMSTELVEEN Het was afgelopen zondag dubbel feest voor Stichting vrienden van het Pontje. 

Er werden een nieuwe beschermheer (burgemeester Poppens) en nieuwe beschermvrouw (burgemeester Langenacker) benoemd nadat deze hadden laten zien dat ze klosvaardig zijn oftewel het pontje kunnen laten varen. Dit alles onder toeziend oog van hun voorgangers oud-burgemeester Amstelveen Mirjam In ‘t Veld en oud-burgemeester Ouder-Amstel Mieke Blankers-Kasbergen. De Stichting vrienden van het Pontje vierde die dag ook hun 26-jarig jubileum.
Tot 2019 was Jan Coevert (oprichter en grondlegger) voorzitter van de stichting. In 2020 nam zijn dochter Sabina van Holsteijn-Coevert het stokje van hem over. Jan kreeg zondag tijdens het feest in de achtertuin van Brasserie Paardenburg de gemeentelijke erepenning van de gemeente Ouder-Amstel uitgereikt, voor al zijn verdiensten voor de gemeenschap en in het bijzonder voor Stichting vrienden van het Pontje.
Ook secretaris Cees Bellaar werd in het zonnetje gezet in verband met het 26-jarig (25+1) jubileum. Hij ontving van de voorzitter een zilveren klosspeld.
Muzikale ondersteuning was er van het Gedempte Havenkoor, dat ook 25 jaar bestaat.

Lees meer over het jubileum in het premium-artikel ‘Jubileumfeest voor met handkracht aangedreven pontje’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie