Afbeelding
AmstelveenSport

Fittest voor Amstelveense 55 plussers in sporthal De Meerkamp

27 september 2021 om 12:15 Zorg

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen, Amstelveen Sport en Weber Sports organiseren voor zaterdag 16 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur een fittest voor 55 plussers in Sporthal De Meerkamp.

Mensen die zich fit voelen, voelen zich ook gelukkiger. Soms is het echter moeilijk om zelf in te schatten hoe het met de eigen conditie gesteld is. Vandaar dat de gemeente Amstelveen, Amstelveen Sport en Weber Sports elk jaar deze fittest organiseren. De fittest meet balans, lenigheid, spierkracht, reactie- en uithoudingsvermogen. De test wordt uitgevoerd onder medisch toezicht en duurt ongeveer 1,5 uur. De deelnemer krijgt dus meteen een duidelijk en valide beeld van zijn of haar conditie.

“Het is voor een 55-plusser best interessant om te zien hoe gezond hij of zij is”, zegt Michael Weber projectuitvoerder van de Fittest. “Tijdens de fittest blijkt bijvoorbeeld wel eens dat een deelnemer een te hoge bloeddruk heeft, terwijl hij of zij dit niet weet. Dan is zo’n test toch best nuttig. Gelukkig is het grootste deel van de deelnemers in prima conditie. En het blijft niet bij de test natuurlijk. Na afloop van de fittest volgt een bewegingsadvies en kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de GALM 55+ conditielessen. Zo kunnen zij aan hun conditie werken of in conditie blijven.”

KOSTEN Deelname aan de Fittest kost 5 euro. Aanmelden voor de fittest kan per e-mail of telefonisch bij Michael Weber, info@webersports.net, 06-46087776. Daarbij moeten de volgende gegevens doorgegeven worden: naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, e-mailadres en voorkeurstijd (ieder kwartier tussen 9.30 en 12.00 uur).

MEER INFORMATIE Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Michael Weber info@webersports.net, 06-46087776.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie