Terras op het Stadsplein.
Terras op het Stadsplein. Archief BDU/Naomi Heidinga

Amstelveen staat ruimere terrassen toe tot eind maart 2022

23 september 2021 om 09:55 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen verlengt het lopende gedoogbeleid om ruimere terrassen bij horecagelegenheden toe te staan tot 1 april 2022. Het gemeentebestuur wil daarmee horecaondernemers de kans blijven bieden om gedurende de winter extra omzet te draaien na de inkomstenderving in de coronacrisis. De gemeente opent tevens een subsidieregeling voor duurzame terrasverwarming. Die biedt ondernemers ondersteuning bij de aanschaf of huur van elektrische verwarmingsapparatuur en aanschaf van alternatieven zoals dekens en verwarmbare kussens.

De gemeente had het eerder mogelijk gemaakt om tot 1 november 2021 de terrassen van horecagelegenheden te vergroten. Hiervoor is een gedoogbeleid ‘verruiming terrassen’ opgesteld. De horecaondernemers hebben hier uitgebreid gebruik van gemaakt. De terrasuitbreiding werd toegestaan, omdat ondernemers, door de corona-afstandsregels en de maximering van het totaal aantal personen binnen, minder klanten in hun horecagelegenheid mochten ontvangen. 

Het verlengen van het gedoogbeleid betekent voortzetting van de mogelijkheid om extra plaatsen te creëren. Dit blijft volgens het college van B en W nu ook nodig omdat de omzet sterk is gedaald in de horeca tijdens de coronaperiode. De gemeente wil we horecaondernemers nu ook in de komende herfsr- en winterperiode de ruimte bieden om extra omzet te draaien.

GOED OVERLEG De afgelopen periode heeft het gedoogbeleid voor de terrassen volgens het college goed gefunctioneerd. De gestelde voorwaarden waren volgens B en W voor de ondernemers goed uitvoerbaar en van omwonenden zijn geen formele klachten ontvangen. ‘Reden voor een succesvol verloop is dat de gerealiseerde uitbreidingen in goed overleg met de omgeving hebben plaatsgevonden,’ stelt het college.

SUBSIDIEREGELING De gemeente beseft zich dat er in de komende periode veel momenten zullen zijn waarop ondernemers het terras willen verwarmen. Omdat de gemeente graag wil dat dit zo duurzaam mogelijk gebeurt, wordt een subsidieregeling ingesteld. Daarbij is gekozen voor een maximaal subsidiebedrag van 1.500 euro en een dekking van 50 procent van de kosten. In geval van huur van elektrische verwarmingsapparatuur bedraagt de steun maximaal 750 euro. De subsidie wordt betaald uit het lokaal Coronafonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie