De verkeersdrempel in de Keizer Karelweg die nu wordt weggehaald.
De verkeersdrempel in de Keizer Karelweg die nu wordt weggehaald. Google Streetview

Verkeersdrempels op V.d. Hooplaan en zuidelijk deel K. Karelweg worden verwijderd

20 september 2021 om 14:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente verwijdert deze week twee verkeersdrempels op respectievelijk het zuidelijk deel van de Keizer Karelweg en Van der Hooplaan ter hoogte van het Keizer Karelplein. Een bewoner van de Keizer Karelweg laat weten verbaasd te zijn door de aankondiging dat de gemeente de verkeersdrempel ter hoogte van huisnummer 127 weg gaat halen. Volgens hem had de gemeente eerder gemeld dat de drempel gehandhaafd zou blijven. Hij vreest nu voor een verslechtering van de verkeersveiligheid. 

De betrokken bewoner heeft eind 2020 een e-mail van de gemeente gekregen waarin gemeld werd dat de drempel en de oversteekplaats intact zouden blijven. Een gemeentewoordvoerder erkent dat aanvankelijk inderdaad was besloten om de drempel te laten liggen. “Maar daar waren omwonenden het niet mee eens. De drempel wordt nu verwijderd omdat deze behoorlijke trillinghinder veroorzaakte bij direct omwonenden. Op verzoek van omwonenden is dus besloten de drempel toch weg te halen.”

De Keizer Karelweg-bewoner die verbaasd is over dat besluit, vreest nu voor verdere achteruitgang van de vekeersveiligheid. Ook toen de drempel nog wel aanwezig was, werd er volgens hem veelvuldig (veel) te hard gereden op de Keizer Karelweg. ‘Deze drempel is dus wel het minste wat hier kan gebeuren.’ 

De snelheidsbeperkende maatregel is volgens hem destijds aangebracht toen de rotonde als verbinding tussen de Keizer Karelweg en de Van der Hooplaan werd geplaatst. ‘Bij die werkzaamheden is het kruispunt zodanig aangepast dat verkeer van de snelweg nog makkelijker door kon rijden. Dat dit een negatieve invloed zou hebben op de veiligheid heeft de gemeente onderkend en besloten deze snelheidsbeperkende maatregelen in te voeren. In die zin is het vreemd te noemen dat deze maatregelen nu weer worden herroepen.’

 LAAT De bewoner van de Keizer Karelweg is niet alleen verbaasd over het besluit om de drempel weg te halen maar ook over het late moment waarop hij de aankondiging van de werkzaamheden in de bus kreeg. Hij ontving pas vrijdagochtend de brief waarin de gemeente aankondigt op maandagochtend te gaan beginnen met werkzaamheden aan de Keizer Karelweg. ‘In het weekend kan er niets meer tegen gedaan worden,’ stelt de bewoner.

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden op de Keizer Karelweg zijn vandaag gestart en duren tot en met donderdag 23 september 6.00 uur. Op de Van der Hooplaan vinden de werkzaamheden plaats van woensdag 22 september 20.00 uur tot en met donderdag 23 september 6.00 uur. Het verkeer op beide wegen wordt in één richting afgesloten voor het verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie