Afbeelding
Pixabay/EdwinHeidt

AVA klaagt over webinar over honden in A’damse Bos

20 september 2021 om 10:00 Overig

AMSTELVEEN AVA-raadslid Gonnie van Rietschoten heeft donderdag in een raadscommissie geklaagd over een webinar van het Amsterdamse Bos over ‘honden en natuur’ in het bos. 

Het webinar leverde deelname op van zo’n zestig geïnteresseerden. “In de chat werden vele serieuze en duidelijke vragen gesteld, maar die werden totaal niet beantwoord,” aldus Van Rietschoten. “Het werd een zeer eenzijdig verhaal, waarbij je het idee kreeg dat het webinar alleen voor de bühne was georganiseerd, waardoor het sterke vermoeden is ontstaan dat het nieuwe hondenbeleid al is vastgesteld.” 

Van Rietschoten vroeg om ‘een nieuwe bijeenkomst waarbij de inwoners wél serieus worden genomen’. Wethouder Floor Gordon ontkende met een ‘volmondig nee’ dat het hondenbeleid al zou zijn vastgesteld. “Er loopt nu een enquête die juist ‘input’ moet opleveren voordat er mogelijke wijzigingen volgen,” zei ze. “Misschien komen door de media-aandacht die er nu is meer mensen ertoe de enquête hierover in te vullen. Het college wordt betrokken bij het vertalen van de uitkomsten van de enquête naar eventuele wijzigingen. Het webinar was overigens geen participatie-bijeenkomst, maar puur een voorlichtingsbijeenkomst.” Gordon erkende wel dat het webinar niet goed is verlopen. Ze zei van het Amsterdamse Bos de verzekering te hebben gekregen dat de webinar-deelnemers alsnog antwoorden krijgen op de door hen gestelde vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie