Afbeelding
Foto: Shutterstock

Consumenten kopen hun tweedehands auto vaker online

17 september 2021 om 14:58 Partnercontent

Consumenten doen hun aankopen steeds vaker online. Het gaat niet langer slechts om kleding en bijvoorbeeld elektronica. Ook de boodschappen worden online besteld. Datzelfde geldt voor tweedehands auto’s, die via verschillende platforms te koop worden aangeboden. Soms is het mogelijk om direct een auto in te ruilen. Blijkt dat niet mogelijk te zijn? In dat geval kiest de consument voor een gespecialiseerde auto inkoop. Voordeel van het online verkopen en aankopen van een auto, is het feit dat je niet meer naar de dealer hoeft. De auto wordt bij je thuis afgeleverd of opgehaald, in het geval van de verkoop aan een inkoper.

Schadeauto verkopen en thuis laten ophalen

Het online verkopen van een auto aan een inkoper is voornamelijk interessant, wanneer je eigen auto niet meer goed werkt. Een schadeauto verkopen aan een dealer betekent in sommige gevallen, dat je deze zelf langs de dealer moet brengen. Het vervoer van een kapotte auto is niet goedkoop. Door de auto aan een online inkoper te verkopen, heb je hier geen omkijken naar. Vaak krijg je binnen een dag een bod toegestuurd. Zo’n taxatie van de auto is gratis en vrijblijvend in de meeste gevallen. Mocht je het bod accepteren, dan wordt de auto gratis opgehaald.

Groot aanbod aan occasions

Na de verkoop van je schadeauto bestel je dezelfde dag nog een nieuwe occasion via het internet. Er zijn verschillende aanbieders, die in veel gevallen relatief jonge tweedehands auto’s aanbieden. Het gaat bijvoorbeeld om modellen die voorheen gebruikt werden door een leasemaatschappij. Na het verlopen van een leasecontract kan de auto vaak niet nogmaals worden aangeboden aan een klant, waardoor men deze verkoopt. Je hoeft niet bang te zijn met een auto te blijven zitten als deze toch niet bevalt. Het is bij vrijwel iedere verkoper mogelijk om de auto in te ruilen als deze tegenvalt. Daarbij wordt de auto geleverd met BOVAG-garantie, mocht er geen fabrieksgarantie meer op de auto zitten.

Ook kopen van losse onderdelen populairder

Niet alleen neemt de online verkoop van tweedehands auto’s toe. Ook zijn er steeds meer mensen die losse onderdelen voor hun auto bestellen. Aan de hand van online video’s en stappenplannen plaatsen ze deze onderdelen vervolgens zelf in het voertuig. Zo worden hoge kosten voor het laten plaatsen hiervan bespaard en heeft men de mogelijkheid de auto naar eigen smaak aan te passen. Met de video’s die je online vindt hoeft het vervangen van sommige onderdelen helemaal niet zo lastig te zijn. Het feit dat mensen onderdelen eerder zelf vervangen valt onder meer te verklaren door de tijdsbesparing als gevolg van het thuiswerken. Mensen zijn op zoek gegaan naar een nieuwe hobby, waarvan het sleutelen aan een auto of bijvoorbeeld brommer een voorbeeld is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie