Boris Ditrich
Boris Ditrich Pr

Boris Dittrich spreekt bij Amstelveense vrijmetselaars over identiteit

20 september 2021 om 07:47 Activiteiten

AMSTELVEEN Op uitnodiging van de Amstelveense vrijmetselaarsloge Eendracht spreekt Boris Dittrich op woensdag 29 september over identiteit en identiteitspolitiek. Belangstellenden kunnen in de zaal van het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a, in gesprek gaan met Boris en vrijmetselaars over actuele thema’s als uitsluiting, discriminatie en maatschappelijk onrecht naar bepaalde groepen in de samenleving. 

Vrijmetselaars proberen bij te dragen aan de samenleving door mensen met elkaar te verbinden, mensen niet uit te sluiten maar juist weg te nemen wat mensen verdeelt. Zij beginnen bij zichzelf door in broederschap en in vrijheid naar zelfkennis te zoeken en dogma’s te weren.

Dittrich: “We moeten continu alert zijn en ons tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie uitspreken. Handicap en seksuele gerichtheid zijn bijvoorbeeld heel erg persoonsgeboden. Je kunt er geen afstand van doen zonder je eigen identiteit te verloochenen.” In zijn lezing zal Dittrich verder ingaan op identiteitspolitiek, het bedrijven van politiek vanuit de sociale identiteit van een bepaalde groep en de door deze groep gedeelde ervaring van maatschappelijk onrecht. Dittrich is sinds 2019 lid van de fractie van D66 in de Eerste Kamer. Recentelijk was hij nauw betrokken bij een wijziging van artikel 1 van de Grondwet, waardoor handicap en seksuele gerichtheid als verboden grond voor discriminatie worden toegevoegd. De tweede lezing van dit wetsvoorstel wordt naar verwachting in 2022 goedgekeurd.

VRIJMETSELARIJ De vrijmetselarij gaat uit van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, streeft naar de algemene broederschap der mensen, kweekt verdraagzaamheid, zoekt op wat mensen en volken vereent en tracht verdeeldheid weg te nemen. (bron: www.eendracht.org)

Tijdens de lezing kunnen deelnemers ook meer te weten komen over de vrijmetselarij in het algemeen en over Loge Eendracht in het bijzonder. De zaal gaat open om 19:30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. Meer informatie of aanmelding via secretaris.loge107@vrijmetselarij.nl of kijk op www.eendracht.org

Coronamaatregelen: Loge Eendracht volgt de adviezen van de Rijksoverheid. Toegang wordt verleend op vertoon van een coronatoegangsbewijs of een negatieve coronatest (niet ouder dan 48 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie