Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders investeren opgespaard vakantiegeld in tuin

15 september 2021 om 14:36 Partnercontent

Veel Nederlandse huishoudens hebben meer spaargeld dan in de jaren voorafgaand aan de pandemie. Voornaamste reden hiervan is het feit, dat vakantiegeld niet werd uitgegeven aan een dure vakantie in het buitenland en dat men minder uitjes ondernam. Voornamelijk als gevolg van het gesloten blijven van veel musea, bioscopen en horecagelegenheden in de afgelopen anderhalf jaar. Het opgespaarde spaargeld werd door sommigen in een nieuwe keuken gestopt, anderen kozen voor een renovatie van de tuin. Zo werd er vaker een veranda geplaatst en kozen meer mensen voor de luxe van een jacuzzi of zwembad.  

Tuin vaak een onderbelichte ruimte rond de woning

Bij het betrekken van een nieuw huis besteden de meeste mensen hun spaargeld aan het interieur binnen de woning. Er moet een nieuw kleurtje op de wanden, de vloer moet vervangen worden en er moeten nieuwe meubels worden aangeschaft. De tuin blijft hierbij een onderbelichte ruimte. Mede ook door het feit, dat de tuin alleen in de zomer gebruikt wordt. Daar komt nog bij dat de Nederlandse zomer het niet altijd mogelijk maakt om lange dagen buiten te zitten. Nu men tijdens de pandemie vaker thuis zat, heeft men de meerwaarde van een tuin gezien. Voor veel gezinnen reden om de tuin op te knappen.

Met een veranda zit je het hele jaar door buiten 

Het voordeel van een veranda of bijvoorbeeld een tuinhuis is het feit, dat men het hele jaar door buiten kan zitten. Zeker in combinatie met een heater. De veranda houdt de warmte tegen, biedt bescherming tegen de wind wanneer de zijkanten afgesloten worden en biedt een overkapping bij regen. Veel mensen klaagden over het voortdurende binnen zitten tijdens het thuiswerken. Met een veranda of tuinhuis in de tuin is dat verleden tijd. Drink een kop koffie op de veranda, of lunch er met je partner. Ook handig: het biedt bescherming aan de tuinset.

Tuinen worden steeds groener

Niet alleen voorzien veel mensen hun tuin van een veranda of tuinhuis. Ook wordt de tuin groener! Hiermee draagt men bij aan een beter milieu. Het zorgt er daarnaast voor dat het veel aangenamer is in de tuin tijdens de warme zomerdagen. Een gazon of bijvoorbeeld een border met planten neemt warmte op. Dit merk je niet alleen in de tuin zelf, maar ook in huis. Het wordt er minder snel heet. Voor het groener maken van een tuin wordt tegenwoordig lang niet altijd een hovenier ingeschakeld. Met de video’s en stappenplannen die je online vindt, kun je zelf aan de slag gaan met het creëren van borders. Online vind je daarbij veel informatie over de bloeitijd van planten. Het maakt dat je zelf een combinatie kunt maken van verschillende planten, struiken en mogelijk een boompje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie