Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Aantal rokers in Amstelveen in vier jaar sterk gedaald

14 september 2021 om 16:30 Overig

AMSTELVEEN Vrijdag 10 september stond de Stoptober Camper bij de weekmarkt. Wethouder van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) ging bij het Stoptober-team langs en ging mee de markt op om de inwoners te spreken over stoppen met roken. 

Veel inwoners vertelden met trots dat zij niet meer rookten. Vaak vertelden zij het precieze aantal jaren of het jaartal van stoppen en waren zij erg blij dat ze van het roken af waren. Het team sprak natuurlijk ook mensen die nog wel roken. Velen van hen wilden eigenlijk liever niet roken, maar gaven aan dat stoppen niet lukte. Voor meerdere van hen was deze actie een duwtje in de rug om toch weer over stoppen na te denken. Meedoen met Stoptober, hulp via de huisarts of deelname aan een stoppen met roken cursus werd aangeraden. Ook werden mensen geattendeerd op het theater van de sToppers dat 11 oktober plaatsvindt.

DALING AANTAL ROKERS AMSTELVEEN Donderdag 9 september zijn de eerste resultaten van de vierjaarlijkse landelijke gezondheidsmonitor van de GGD beschikbaar gekomen. Het aantal rokers in Amstelveen bleek in vier jaar sterk gedaald. “Wij zijn heel blij met de daling van het aantal rokers naar 12% onder de 18+inwoners van Amstelveen in 2020. In 2016 was dit nog 17%. Hiermee liggen de cijfers onder het landelijk gemiddelde dat in 2020 17% en in 2016 21% was. Hierdoor zijn er ruim 3.500 minder rokers in Amstelveen en wordt Amstelveen een gezondere gemeente. Jongeren komen hierdoor ook minder in aanraking met roken. We zetten zo steeds een stap richting een Rookvrije Generatie”, geeft wethouder Marijn van Ballegooijen aan.

Meer informatie voor wie wil stoppen met roken: https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/persbericht/gemeente-amstelveen-geeft-een-steuntje-in-de-rug-bij-stoppen-met-roken

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie