Afbeelding
Foto door form PxHere

5 bedrijfsverzekeringen voor startende ondernemers

13 september 2021 om 10:24 Partnercontent

Je hebt het als startende ondernemer al druk genoeg om je bedrijf op te zetten en dan zijn er ook nog allerlei belangrijke zaken te regelen. Denk maar aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel net als aan het openen van een zakelijke rekening. Daarnaast moet je nog de administratie opzetten en zijn er ook nog een aantal bedrijfsverzekeringen om een keuze uit te maken. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is daar een voorbeeld van, maar er zijn nog een viertal bedrijfsverzekeringen die van pas komen voor startende ondernemers.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor startende ondernemers aan te bevelen als er in de uitvoering van werkzaamheden een risico bestaat schade aan derden toe te brengen. Werk je bijvoorbeeld bij mensen thuis dan loop je het risico spullen om te stoten met schade tot gevolg. Een AVB dekt deze schade net als schade aan gehuurde spullen en letselschade als je een ander persoon verwondt.

2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet altijd nodig, maar wel als je bijvoorbeeld op administratief of juridisch gebied een bedrijf gaat starten. Je beschermt je bedrijf met deze verzekering namelijk tegen de financiële gevolgen van beroepsaansprakelijkheid. Maak je een fout door een verkeerd advies te geven en leidt dat tot schade bij de opdrachtgever? De schade is dan gedekt vanuit deze verzekering.

3. Inventarisverzekering
Start je een bedrijf in een kantoor of in een andere bedrijfsruimte dan komt daar inventaris in te staan. Je loopt als ondernemer het risico dat er schade ontstaat aan de inventaris, bijvoorbeeld door inbraak, diefstal of vandalisme. Dat risico is te verzekeren door een inventarisverzekering af te sluiten. Inventaris is daarbij een ruim begrip, waar niet alleen meubelen onder vallen, maar ook machines net als stoffering en andere spullen die niet aan het bedrijfspand vastzitten. Het is ook prettig voor startende ondernemers dat er een garantie tegen onderverzekering bestaat. Vooral omdat de kans bestaat dat je na de start van je bedrijf wellicht nog vaker spullen aanschaft.

4. Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven
Wil jij je bij de start van je bedrijf alvast indekken tegen conflicten met klanten of leveranciers? In dat geval is het handig om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering biedt dekking als je juridische hulp nodig hebt bij een zakelijk conflict. Je komt als startende ondernemer vast en zeker wel eens in aanraking met een klant die niet betaalt. Dan is het een mogelijk een beroep te toen op de dekking van je rechtsbijstandverzekering om juridische hulp in te schakelen.

5. Bedrijfsautoverzekering
Start je een onderneming en ga je in een bedrijfsauto rijden? Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering biedt dan uitkomst. In elk geval is het verplicht om dekking te krijgen voor de wettelijke aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er aanvullende mogelijkheden om een uitgebreidere dekking voor je bedrijfsauto te nemen. Bijvoorbeeld met een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen. Het is bij het starten van je onderneming altijd aan te raden om na te gaan welke bedrijfsverzekeringen jij nodig hebt. Heb je geen bedrijfsauto dan is deze verzekering bijvoorbeeld niet nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie