Nieuwbouwwijk De Scheg wordt ten zuiden van Westwijk gebouwd.
Nieuwbouwwijk De Scheg wordt ten zuiden van Westwijk gebouwd. Eddie de Blieck

Vastgoedplan Nederland verkoopt grond voor ontwikkeling De Scheg-midden

9 september 2021 om 11:01 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Vastgoedplan Nederland heeft deze week de grond verkocht voor De Scheg-Midden, het centrale deel van Amstelveens laatste grote nieuwbouwwijk De Scheg. Ontwikkelaar VORM koopt de aandelen van bijna 600 investeerders. Ze hadden bij Vastgoedplan Nederland een onverdeeld aandeel in de grond hebben gekocht. In de Scheg-Midden (ten zuiden van Westwijk) worden ongeveer 330 woningen gerealiseerd in het dure en middeldure segment. In mei 2020 verkocht de grondhandelaar eerder de percelen van 642 beleggers in De Scheg-Oost aan projectontwikkelaar Yieldforce.

De Scheg-Midden wordt samen met de delen -Oost en -West ontwikkeld tot een nieuwe groene en duurzame woonwijk ten zuiden van Westwijk. Het is de laatste locatie waar in de gemeente Amstelveen uitbreiding is toegestaan. De Scheg omvat in totaal circa 1.300 voornamelijk eengezinswoningen, waarvan er ongeveer 330 in De Scheg-Midden worden gerealiseerd. Naar verwachting gaat de bouw van die woningen na de zomer van 2023 van start.

Omdat beleggers een onverdeeld aandeel in de potentiële bouwgrond kochten en de grond daardoor niet gefragmenteerd raakte, kon Vastgoedplan als hun vertegenwoordiger optreden in onderhandelingen met ontwikkelaar VORM en de gemeente Amstelveen. De gemeente wil met de woonwijk De Scheg de doorstroming op zijn woningmarkt bevorderen. In deelgebied Midden, tussen de Noorddammerweg en Spoordijk, realiseert ontwikkelaar VORM daarom woningen in het dure en middeldure koop- en huursegment. Kenmerkend voor de woningen in De Scheg is het energiezuinige en duurzame karakter. Dat wordt doorgetrokken in de openbare ruimte, waar een singel en groene zones de wijk doorkruisen en omgeven.

Vastgoedplan Nederland is gevestigd in Haarlem en opgericht door Shandar Kooij. In tegenstelling tot de traditionele grondhandel, knipt Vastgoedplan Nederland zijn gronden niet op, maar verkoopt het beleggers onverdeelde aandelen. Zo kan het namens hen onderhandelen met potentiële kopers en tegelijkertijd de ontwikkeling van de grond aanjagen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie