Buurtpreventiegroep beheerder Jennifer samen met wijkagent Simone
Buurtpreventiegroep beheerder Jennifer samen met wijkagent Simone Susanne Schat

Buurtpreventiegroep “Bovenkerk Zuid Amstelveen” valt in de prijzen

6 september 2021 om 15:43 Lokaal Deel je nieuws

Buurtpreventiegroep “Bovenkerk Zuid Amstelveen” is onder de bezielende leiding van beheerder Jennifer in de prijzen gevallen. Aanleiding was de internationale dag tegen woninginbraak (European Focus Day) op 16 juni jl. (door ministerie van justitie en veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Twaalf beheerders van buurtpreventiegroepen uit Nederland vielen vorige week in de prijzen omdat zij met een zelfbedachte activiteit het onderwerp inbraak en buurtpreventie onder de aandacht brachten bij hun wijkgenoten. De prijzen werden uitgereikt door Wim van Deijzen van stichting wabp.nl.

Jennifer startte de buurtpreventiegroep enkele jaren geleden. Aanleiding was een woninginbraak en het inzicht dat bewoners de ogen en oren in de wijk zijn voor de politie.  “Met buurtpreventie proberen wij er de maximale veiligheidsbeleving uit te halen. Men voelt zich veiliger, als iemand een verdachte situatie ziet dan kijkt binnen no-time de hele buurt mee”, legt Jennifer uit. Wijkagente Simone Seegers is erg blij met bewoners zoals Jennifer. “De wijk veilig en leefbaar houden doen we samen. En dat contact is er niet alleen als er iets is, maar we houden elkaar structureel op de hoogte.”

Voor deze gelegenheid trok Jennifer de wijk in; uitgerust met gadgets en flyers die ter beschikking waren gesteld. Dat leverde veel gesprekken op en zelfs nieuwe aanmeldingen voor de preventiegroep. “Ik doe het graag, het heeft 3 nieuwe groepsleden opgeleverd. Maar nu ik ook nog in de prijzen ben gevallen met deze actie ben ik zo mogelijk nóg enthousiaster”, voegt Jennifer toe.

Van Deijzen van de stichting wabp.nl is onder de indruk van de samenwerking in sommige wijken: “De uitdaging is nu om de aandacht op buurtpreventie scherp te houden en om buurtpreventie mogelijk te maken in álle wijken in Nederland.” Geinteresseerden kunnen zien of er een buurtpreventiegroep actief is in hun wijk of er een starten via: wabp.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie