Onderhoud aan het banenstelsel op Schiphol.
Onderhoud aan het banenstelsel op Schiphol. René de Leeuw

Buitenveldertbaan op Schiphol twee weken buiten gebruik wegens onderhoud

2 september 2021 om 11:32 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Amstelveen-noord ondervindt in de periode van maandag 6 tot en met vrijdag 17 september tijdelijk minder hinder van vliegverkeer. De Buitenveldertbaan op Schiphol is van 6 tot 14 september volledig afgesloten voor vliegverkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de baan. Van 14 tot en met vrijdag 17 september kan de baan wel in de avond en de nacht ingezet worden. Na 17 september wordt het reguliere baangebruik hervat.

De Buitenveldertbaan wordt in het reguliere baangebruik op piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan. Dat gebeurt ook wanneer de omstandigheden, zoals het weer, het aanbod van vliegverkeer en de beschikbaarheid van andere banen daarom vragen. In onderhoudsperiode moet hiervoor uitgeweken worden naar andere banen. Hierdoor kunnen de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan en de Oostbaan mogelijk meer ingezet worden. 

AANGEPAST BAANGEBRUIK De baan op Schiphol Oost kan bijvoorbeeld ingezet worden als landingsbaan en bij harde (zuid)westenwind of wanneer buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Dit geeft meer vliegverkeer over de regio Amsterdam. De inzet van de Aalsmeerbaan of Zwanenburgbaan voor landingen zorgt voor meer vliegverkeer over Aalsmeer. Bij normale weersomstandigheden zal het vliegverkeer voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en de Kaagbaan.

REGULIER ONDERHOUD Bij het onderhoud aan de Buitenveldertbaan gaat het om jaarlijks regulier onderhoud.  Er worden herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid.

BAS Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol). BAS geeft op zijn website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. BAS is 7 dagen per week (van 9.00 tot 17.00 uur) bereikbaar via 020-601.5555. Vragen of meldingen kunnen ook via meldingen-bezoekbas.nl ingediend worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie