Koos Hagen bij de presentatie van zijn dichtbundel ´Een Amstelveengevoel´.
Koos Hagen bij de presentatie van zijn dichtbundel ´Een Amstelveengevoel´. Naomi Heidinga

Koos Hagen presenteert bundel 'Een Amstelveengevoel'

29 mei 2018 om 07:30 lokaal

AMSTELVEEN Voormalig Stadsdichter Koos Hagen heeft vrijdag in AnnA zijn nieuwe dichtbundel 'Een Amstelveengevoel'. gepresenteerd. Hij deed dit in het kader van de viering van de onofficiële verjaardag van Amstelveen (25 mei). Hij presenteerde de bundel samen met columniste Jacobine van den Hoek en stadsdichter Matthijs den Hollander tijdens een poëtisch-muzikale performance.

Koos Hagen droeg een aantal gedichten voor, daarnaast gaf zanger Björn van Rozen een muzikale interpretatie van de gedichten. Na afloop werd het boek gesigneerd door de auteur en de fotografe Sofie van Greevenbroek (naast gedichten staan er foto's in die het Amstelveengevoel eveneens vertolken).

Daarnaast werd vrijdag de onofficiële verjaardag van Amstelveen (25 mei) gevierd. Daarmee werd stilgestaan bij de ondertekening van de ´geboorteakte´ van Amstelveen in 1399. Koen van Oosterwijk werd toen door Graaf Aelbrecht benoemd tot de allereerste Ambachtsheer van de Ambachtsheerlijkheid Amstelreveen.

De geboorteakte werd vorige jaar ontdekt in het Stadsarchief Museum-directeur Ketwich Verschuur stelde toen voor om de akte te exposeren en van 25 mei de verjaardag van Amstelveen van te maken. Bij de vitrine waarin het document in het museum lag, deed Koos Hagen inspiratie op voor het maken van zijn nieuwe bundel. ¨Ik kreeg kippenvel. Dit is onze stad, dacht ik. Zo is alles ontstaan.¨

1399-bier Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Amstelveen trakteerden de Naeckte Brouwers vrijdag op een fust 1399-bier.

Over de datum van de verjaardag is overigens nog wel wat discussie. De Vereniging Historisch Amstelveen vindt dat de initiatiefnemers bij vaststelling van deze datum te kort door de bocht zijn gegaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie