Nacompetitie om promotie voor RODA´23 en NFC

28 mei 2018 om 12:05 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA '23 verloor zondag in 3C met ruime cijfers van kampioen SDZ en mag proberen om via de nacompetitie alsnog te promoveren. Sporting Martinus verloor uit bij United Davo en is nu uitgespeeld. NFC verloor met 5-1 van de nieuwe kampioen HBC maar mag toch nacompetitie om promotie spelen.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA ’23 – SDZ 2-6 (1-1)

Een helft lang kon RODA ’23 zondag standhouden tegen het sterke SDZ, de kampioen van de afdeling. In de tweede helft moest de Amstelveense ploeg toch capituleren. De eerste goals vielen in de slotfase van de eerste helft. SDZ profiteerde van de vrijheid die het kreeg van de defensie van RODA ’23 en kwam op een 0-1. Nog voor het rustsignaal was het weer gelijk. Junior Tiller stuurt Thimo de Jager diep en die schiet raak in de korte hoek. Ruststand, 1-1. Na de pauze kwam SDZ fel uit de startblokken en scoorde al in de 48ste minuut, 1-2. Kort daarna werd het 1-3. Het lukte RODA ’23 niet meer om de kersverse kampioen tegen te houden. Door goals in de 70ste, 74ste en 82ste minuut liep SDZ verder uit naar een 1-6 voorsprong. Melvin Joling slaagde er in nog voor de thuisploeg te scoren en bracht zo de eindstand op 2-6.

3C United Davo – Sporting Martinus 2-1 (0-1)

Sporting Martinus heeft het voetbalseizoen afgesloten met een nipte nederlaag in de uitwedstrijd bij United Davo. Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. Vertrekkende trainer Ron Gerlof zag zijn team in de eerste helft op een voorsprong komen door een doelpunt van Niek Koning. Na de pauze gaf Sporting Martinus wat junioren de gelegenheid om in de slotwedstrijd van het seizoen mee te spelen. United Davo scoorde tweemaal en won uiteindelijk met 2-1.

3C Ouderkerk - Alliance ’22 1-2 (0-1)

Ondanks een prima tweede helft van de competitie kwam Ouderkerk in de beslissende wedstrijd voor nacompetitie net iets tekort. Tegen het stugge Alliance ’22 dat in de voorhoede met wat handige voetballers opereerde had de ploeg van trainer Lex van der Horst het vooral in de eerste helft moeilijk. Na balverlies op het middenveld bij Ouderkerk profiteerde Alliance ´22 en scoorde 0-1. Mitchel Melissen was in de 41ste minuut dichtbij de gelijkmaker, meer het bleef 0-1. In de tweede helft pakte Ouderkerk de zaken beter aan en kwam de gelijkmaker tot stand via een prachtig schot van Paul Hilbrink, 1-1. 10 minuten voor het eindsignaal counterde Alliance ’22 en werd het 1 – 2. Dat was ook de eindstand. De teleurstelling was groot bij spelers van Ouderkerk die door nederlaag nacompetitie om promotie mislopen.

[4E HBC – NFC 5-1 (1-0)}

De vreemde situatie in deze wedstrijd was dat NFC alleen bij een nederlaag zeker was van plaatsing voor de nacompetitie voor promogtie. Allerlei ingewikkelde regels waren hiervan de oorzaak. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de kersverse kampioen van de afdeling, HBC.