D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven
D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven D66 Amstelveen

D66 bezorgd over stijging Amstelveen op lijst onveiligste gemeenten

26 mei 2018 om 11:34 lokaal Deel je nieuws

De fractie van D66 is geschrokken van de stijging van de gemeente Amstelveen op de misdaadmeter van het AD over de onveiligste gemeenten van Nederland van plaats 99 naar 42. De stijging van Amstelveen is voornamelijk het resultaat van het grote aantal woninginbraken. D66 wil dat het college van B&W snel werk gaat maken van de, in het coalitieprogramma toegezegde, verhoogde inzet tegen inbraken.

100 dagen
Wat de fractie van D66 betreft ligt er binnen 100 dagen een actieplan waardoor het aantal inbraken kan worden verminderd. Hierin moeten de in het coalitieprogramma genoemde maatregelen worden uitgewerkt. Het college van B&W kan hierbij deels doorgaan op de ingezette lijn van eind vorig jaar waardoor de afgelopen weken al een dalende tendens zichtbaar is geworden in het aantal inbraken. Voorbeelden van maatregelen tegen inbraken zijn investeringen in preventiemiddelen en verhoogde inzet van agenten en handhavers. D66-fractievoorzitter en woordvoerder veiligheid Harmen van der Steenhoven: “De forse stijging van Amstelveen op de lijst van onveiligste gemeenten van Nederland onderstreept de noodzaak om zo snel mogelijk maatregelen te nemen”. In de eerstvolgende commissievergadering gaat D66 de situatie met het college van B&W bespreken.

Veiligste middelgrote gemeente

Ondanks de stijging van Amstelveen van plek 99 naar 42 in de misdaadmeter van het AD blijft de gemeente volgens Atlas de veiligste middelgrote gemeente van Nederland. Ook het algemeen misdaadcijfer is gedaald met 3%. Volgens D66 moet de inzet zich de komende tijd dus vooral gaan toespitsen op het bestrijden van inbraken. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie