Simon Lelieveldt
Simon Lelieveldt Pr

Kenniscafé over de geschiedenis en toekomst van geld

26 mei 2018 om 09:00 lokaal

AMSTELVEEN Simon Lelieveldt, expert in betalingsverkeer, geeft zondag 27 mei in het Kenniscafé van Bibliotheek Stadsplein zijn visie op de kracht van de blockchain, de technologie achter de Bitcoin. Hij plaats in zijn lezing ´Van VOC tot Bitcoin tot..´ de huidige ontwikkelingen in een historisch perspectief plaatsen.

Critici noemen de hype rond de Bitcoin en andere cryptocurrencieset schamper ‘de nieuwe tulpenkoorts’. Ook is er steeds meer aandacht voor de vervuilende kant: de grote hoeveelheid energie, die het achterliggende systeem verbruikt. Simon Lelieveldt gaat in op de vraag of de critici gelijk hebben en de Bitcoin gaan verdwijnen? Of staan we ondanks ‘de kinderziekten’ aan de vooravond van een revolutie in de financiële wereld?


Simon Lelieveldt is technisch bedrijfskundige en al geruime tijd actief in het bankwezen en innovatief betalingsverkeer. Hij is tevens initiatiefnemer van de websites Financieel Erfgoed en Financieel Erfgoed op de Kaart.

Het Kenniscafé ´Van VOC tot Bitcoin tot …´ vindt op zondag 27 mei van 11.30 tot 12.30 uur plaats in de Bibliotheek Stadsplein. Kosten: 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie